Suriye'de Nevruz kutlamalarına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Suriyede Nevruz kutlamalarına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 10:49

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, Nevruz kutlamalarının yapıldığı alana düzenlenen saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 96 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Haseke kentindeki Mufti bölgesinde, Nevruz kutlamalarının yapıldığı Şehitler Meydanı'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye ulaştı.

Olayda yaralanan 96 kişiden 20'sinin durumunun ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) dün akşam olayda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Suriyede Nevruz kutlamalarına saldırı

Söz konusu patlamanın gerçekleşme şekline ilişkin üç iddia ortaya atıldı. SRGC söz konusu olayın, intihar eylemcisinin üzerindeki bomba yüklü kemeri patlatmasıyla, Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) patlayıcı yerleştirilen iki motosikletin infilak etmesiyle, SANA ise bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-ki Mun tarafından şiddetle kınanan saldırıyı üstlenen olmadı ancak AFP'nin haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi intihar bombacısının IŞİD üyesi olabileceğini belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Haseke'deki Nevruz kutlamalarına yönelik terör saldırısını kınadı.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Haseke'de nevruz kutlamaları esnasında iki terörist saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı. Bu terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehit yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Teröristlerin saldırıları, Kürdistan halkının haklarını ve özgürlüğünü elde etmek için sürdürdüğü savaştan alıkoyamayacaktır. Aksine, Kürdistan halkı, özgürlük yolunda mücadelesini daha güçlü bir şekilde devam ettirecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!