Suriye lideri Esad: Suudiler ve Türkiye’nin müdahalesi zor

Güncelleme Tarihi:

Suriye lideri Esad: Suudiler ve Türkiye’nin müdahalesi zor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 00:43

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın iki yıldır ülkesine yönelik bir askeri müdahale peşinde olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Suriye’nin uluslararası bir mesele haline geldiğini anımsatan Esad, bu nedenle Suudi Arabistan ve Türkiye’nin istedikleri gibi müdahalede bulunamayacağını söyledi.

ATEŞKES TEPKİSİ

Esad, Şam'da yaptığı açıklamada, Suriye’de bir hafta içinde ateşkese gidilmesini öneren uluslararası planları da eleştirerek, “Ateşkesten teröristler yenilmeye başladığı zaman bahsettiler” dedi.

Ateşkesin "teröristlerin konumlarını güçlendirmesini durdurmak" anlamına geldiğini söyleyen Suriye Devlet Başkanı, “Silahların teröristlere taşınmasına, mevzilerin güçlendirilmesine izin verilmeyecek” diye konuştu.

"SİLAHLAR SUSMAZ"

Esad, televizyonda yayımlanan açıklamalarında, ülkede ilan edilecek ateşkesin silahların susması anlamına gelmeyeceğini ve kimsenin ateşkes için gerekli koşulları bir hafta içinde sağlayamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Suriye Destek Grubu'ndaki ülkeler, Cuma günü Münih'te, Suriye'de bir hafta içinde "çatışmaların sonlandırılması" için uzlaştı.

Rusya'nın hava saldırılarıyla desteklediği Suriye ordusunun askeri operasyonları ise hız kesmeden devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!