Suriye Devlet Başkanı Esad Azerbaycan'da

Güncelleme Tarihi:

Suriye Devlet Başkanı Esad Azerbaycanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 15:58

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, iki günlük Azerbaycan ziyaretine başladı.

Haberin Devamı

SANA'nın haberine göre Esad, başkent Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye-Azerbaycan ilişkilerinin yanı sıra Orta Doğu ve Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ sorunları değerlendirildi.

Esad, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ sorununa uluslararası meşru zeminde çözüm bulunmasına yönelik yaklaşımını olumlu karşıladıklarını kaydetti.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Esad'ın "Sayın Başkan Aliyev'e farklı deneyimlerle birlikte barış sürecinden geçmekte olan Orta Doğu'daki istikrara ilişkin bilgi verdim. Fakat bu süreç, 1990 yılından beri İsrail'in uluslararası meşruiyet zemininde çözüm bulunmasına yönelik uzlaşmaz tavrı nedeniyle başarısız devam ediyor" ifadesine yer verildi.

Esad'a eşi Esma Esad'ın yanı sıra ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Abdullah Dardari, Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve yardımcısı Abdulfettah Ammura ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Buseyna Şaban eşlik ediyor.

SANA ayrıca, "Suriye-Azerbaycan ilişkilerinin 6 yüzyıl öncesine dayandığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Hafız Esad ile Haydar Aliyev'in büyük rol oynadığını" yazdı.

Esad, geçen haftalarda Ermenistan'ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Türkiye-Ermenistan ilişkilerini değerlendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!