Süleyman Şah’ta ABD dinlemiş

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Şah’ta ABD dinlemiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 22:02

ALMAN Focus dergisi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın üst düzey görevlilerle yaptığı ve Süleyman Şah Türbesi bombalanarak Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen görüşmeyi, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) dinlediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Almanya’da ajanlık faaliyetlerinde bulunmakla suçlanan 3 Türk’ün davası başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve davanın bir numaralı sanığı Muhammed Taha Gergerlioğlu (58), Ahmet Duran Y. (58), Göksel G. (33) hâkim karşısına çıktı.

Davayla ilgili haber yapan Focus dergisi, sanıkların MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bağlı olarak çalıştığını ileri sürdü. Josef Hufelschulte imzalı haberde, Hakan Fidan’ın telefonlarının Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlendiği iddia edildi. Haberde, Fidan’ın yaklaşık iki yıl önce Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik operasyonla ilgili çok gizli Suriye planlarını NSA’nın dinlediği öne sürüldü.

SANIKLAR FİDAN’A BAĞLI

Focus dergisi, Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtları ile PKK, DHKP-C, Ezidi örgütlenmesi ve Fethullah Gülen Cemaati hakkında bilgi toplamaya çalışan sanıkların Hakan Fidan’a bağlı çalıştıklarını yazdı. Dergi ayrıca haberinde Fidan’ın NATO’da çalıştığı dönemde Mönchengladbach kentinde kaldığını ve o tarihten bu yana da bu takımın taraftarı olduğuna da haberinde yer verdi. Dergi, ajanların büyükelçilik ve başkonsoloslukların yanı sıra bankaları, seyahat acentelerini ve camileri üs olarak kullandığını yazarken, istihbarat merkez üs olarak da Köln Ehrenfeld’de Diyanet İşleri Türk İslam Merkezi’ne (DİTİB) bağlı caminin adını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!