SUİKASTIN HEDEFİ Türk-Rus iliskileri

Güncelleme Tarihi:

SUİKASTIN HEDEFİ Türk-Rus iliskileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 22:54

Geleneksel yıl sonu basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ilişkilere önemli yer ayırdı. Putin, hafta başı Ankara’daki Rus Büyükelçi’ye yönelik suikastın hedefinin Rus-Türk ilişkileri olduğunu kaydetti, ancak ilişkilerin gelişmeye devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün naklen yayınlanan ve yaklaşık 1.500 gazetecinin katılımıyla gerçekleşen yıllık basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de önemli yer ayırdı. Putin’in bazı açıklamaları özetle şöyle:

Büyükelçi Karlov’a yönelik suikast: “Bu suikast her şeyden önce Rusya’ya yönelik bir saldırıdır. Rus-Türk ilişkilerine de saldırıdır. Uçak krizi patlak verdiğinde bu emrin ilişkilerimizi bozmak isteyen birtakım çevreler tarafından verildiğine inanmıyordum. Vurma emrinin Türkiye yönetiminin izniyle verildiğini düşünüyordum. Ancak şimdi büyükelçimize yönelik bir çevik kuvvet polisi tarafından düzenlenen suikast görüşlerimin değişmesine yol açmaya başladı. Her şeyin mümkün olduğunu düşünmeye başladım. Yıkıcı güçlerin devlet yapısına sızdığını, polis ve ordunun içine derinlemesine sızdığını düşünmeye başlıyorum. Tabii suikast ile ilgili soruşturma sürdüğü için şimdiden birilerini suçlamak da doğru olmaz. Yaşanan tüm bu gelişmeler Rusya ile Türkiye ilişkilerinin derinleştirilmesini engelleyecek mi? Hayır engellemeyecek. Aramızdaki iyi ilişkilerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için onları tam tersine tüm olumsuzluklara rağmen geliştirmeye devam edeceğiz”.

Haberin Devamı

‘ABD’siz barış olmaz’: “Halep şehrinin kurtarılması Rusya’nın öncü rolünün yanı sıra Türkiye ve İran’ın da büyük katkılarıyla sağlandı. Ayrıca Esad iyi niyet göstermeseydi bu büyük insani operasyonun gerçekleşmesi yine mümkün olmayacaktı. Türkiye yönetimiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran yönetimiyle Cumhurbaşkanı Ruhani ve bizim de çabalarımızla 100 bine yakın insanın hayatı kurtarıldı. Suriye’deki ihtilafın geneline değinecek olursam Rusya-Türkiye-İran üçlü mekanizmasının pratikte son derece olumlu sonuçlar verdiğini gördük. Kalıcı çözüm için bu üçlü mekanizmayı daha da geliştirmeye çalışacağız. Suriye’de üç ülke barışın sağlanması için çalışmalarına başlarken bu başta ABD olmak üzere geride kalan oyuncuların çıkarlarını unuttuğumuz anlamına gelmiyor. Rusya; ABD, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır’ın süreçte yer almasından yana. Hele ABD olmadan Suriye’de kalıcı çözüm olamayacağını biz de çok iyi biliyoruz”.

Haberin Devamı

‘Trump’ın kazanacağını gördük’: “(ABD’de) Demokratlar tarafından bizim Trump’a siber saldırı düzenleyerek seçim sonuçlarını etkilediğimiz iddia ediliyor. Gerçek aslında ne biliyor musunuz? Trump’ın kazanacağına sadece Rusya’nın inanıyor olması. Biz esaslı biçimde Amerikan toplumunun beklenti ve isteklerini incelediğimizde Trump’ın kazanacağını önceden tespit ettik. Suçumuz işte bu”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!