Su altındaki caddelerde köpekbalıkları yüzüyor

Güncelleme Tarihi:

Su altındaki caddelerde köpekbalıkları yüzüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2005 02:10

New Orleans’ı yıkıp sulara batıran Katrina Kasırgası’nın binlerce kişinin ölümüne yol açmış olmasından korkuluyor. Yüzde 80’i sular altında kalan ‘cazın başkenti’nin caddelerinde denizden gelen köpekbalıklarının yüzdüğü belirtildi.

KENTİ BOŞALTIN

Kasırgada binlerce kişinin ölmüş olabileceğini söyleyen New Orleans Belediye Başkanı Ray Nagin, kentin tamamen boşaltılmasını emretti. Kasırga öncesinde verilen tahliye emrine rağmen 50 ila 100 bin kişinin, yüzde 80’i sulara gömülen New Orleans’ta kaldığı düşünülüyor. Nagin, ‘suların altında ve tavan aralarında çok sayıda ceset olduğunu biliyoruz’ dedi.

POLİS ÇARESİZ

Kentte ellerine ne geçerse alıp götürürken yağmacılara karşı polis çaresiz kaldı. Bir kuyumcudaki mücevherleri almak isteyen yağmacılar, birbirlerine ateş ettiler. Benzin kıtlığı yüzünden kavgalar çıkıyor. Başkan Bush, açığı kapatmak için S. Arabistan’dan daha fazla petrol istedi. Vali Bianco da, asayişin sağlanması amacıyla ordudan 40 askerin gönderilmesini talep etti.

TİMSAH UYARISI

Sularla kaplı caddelerde denizden gelen köpekbalıkları yüzüyor. Yer yer ölü fok balıklarına rastlanıyor. Mahsur kalıp kurtarılmayı bekleyenler timsah ve yılanlara karşı uyarıldı. Çamurlar içinde yürümeye çalışan insanlara sivrisinekler de musallat oldu. Patlayan kanalizasyon boruları yüzünden hastalık tehdidi de başgösterdi. Mississippi Valisi Haley Barbour, ‘Sanki atom bombası düştü. Kent Hiroşima’ya benziyor’ dedi.

ABD: YARDIMA AÇIĞIZ

ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, ‘Afet bölgesindeki halkın yaralarını saracak hiçbir yardım reddedilmeyecektir’ dedi. Ancak Rusya’dan gelen yardım teklifi reddedilirken, Venezuella 1 milyon dolarlık bağış yaptı. Yardım teklif eden ülkeler arasında, Jamaika’dan Çin ve İsrail’e kadar 30’u aşkın ülke var.

TAHLİYE HELİKOPTERİNE ATEŞ AÇILDI

Kentin en büyük spor sahası ‘Stardome’a sığınan 25 bin kişinin Houston’daki Astrodome Stadyumu’na tahliyesi için yapılan operasyon sırasında Chinook helikopterlerine ateş açıldı. Bunun üzerine operasyon askıya alındı. Ateşin, stadyumdaki sinirleri gergin sığınmacılar tarafından açıldığı sanılıyor.

İki Türk aile mahsur kaldı

TÜRKİYE’den iş görüşmesi için gittiği ABD’de Katrina Kasırgası’na yakalanan Türk işadamı Mehmet Akif Işık, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte sokağa çıkma yasağı nedeniyle Louisiana’da mahsur kaldı. Işık Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Işık, eşi Fatmanur, çocukları 15 yaşındaki Kemal ve 9 yaşındaki Sedef’in sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Oğlunun üniversiteye kaydını yaptırmak üzere New Orleans’a giden Bursalı işadamı İlham Doğancı da, Katrina Kasırgası’na yakalandı. Eşi, 12 ve 17 yaşındaki çocukları ile çıktıkları otelin çatısından kurtarılarak karaya taşınan aileden, cep telefonlarının şarjı bittiği için haber alınamıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!