Stoltenberg: 15 Temmuz darbe girişimi, NATO'nun temeline yapılmış bir saldırıdır

Güncelleme Tarihi:

Stoltenberg: 15 Temmuz darbe girişimi, NATOnun temeline yapılmış bir saldırıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 09:50

Türkiye'ye gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret eden Stoltenberg, NATO'nun bu girişimi kınadığını yineledi.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Stoltenberg, "Türk halkının gösterdiği cesarete saygısını ifade etti".

Ülkelerimiz herhangi birinde demokrasiyi hedef alan her türlü saldırı, ittifakımızın mutlak temeline yapılmış bir saldırıdır" diyen NATO Genel Sekreteri, "Güçlü ve demokratik bir Türkiye, Avrupa ve bölgenin istikrar ve güvenliği için elzemdir" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Stoltenberg'in bugün Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Fikri Işık ve diğer üst düzey yetkililerle görüşeceği belirtildi.

Stoltenberg: 15 Temmuz darbe girişimi, NATOnun temeline yapılmış bir saldırıdır

Haberin Devamı

CNN TÜRK'E KONUŞTU

Stoltenberg, CNN Türk'e yaptığı açıklamada ise, "Türkiye'nin NATO'ya, NATO'nun da Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.

NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirten Stoltenberg, "Darbe girişiminden sonra da Türkiye NATO taahhütlerini yerine getiriyor" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, "Türkiye-Rusya ilişkisinin gelişmesinden, gerilimin azalmasından memnunuz" dedi.

Stoltenberg, Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelesinden de memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.


 

BAKMADAN GEÇME!