Steinmeier Türkiye'nin önemine vurgu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier Türkiyenin önemine vurgu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 15:30

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ortadoğu'daki krizlerin çözümünde Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu arasında oynadığı köprü rolünden faydalanılması gerektiğini söyledi.

Steinmeier, Hannover kentinde düzenlenen ve bu yıl Türkiye'yi konu alan "Hannah-Arendt Günleri" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Orta Doğu bölgesindeki krizlerin çözümüne katkı sağlayabileceğini belirterek, "Türkiye'nin köprü rolünden istifade edilmeli" dedi.

Almanya'da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türkün Alman toplumuna uyumunun da sağlanması gerektiğini ifade eden Steinmeier, bunun için "çok kimlikli yaşamın" başarılması ve bunun kabul görmesi gerektiğini kaydetti.

Steinmeier ayrıca, İstanbul'da kurulması planlanan Alman-Türk Üniversitesi'ni desteklediğini, bu üniversitenin temelinin gelecek yıl içinde atılmasını beklediğini belirtti.

Söz konusu etkinlikte konuşan AK Parti Kurucular Kurulu ve parti üyesi Cüneyd Zapsu ise Türkiye'nin, AB üyeliği süreciyle iyi bir yol izlediğini belirterek, "AB, Türkiye için her zaman en önemli işaret levhası olacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!