Stefan, Türk babasını arıyor

Güncelleme Tarihi:

Stefan, Türk babasını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Doğu Berlin’de dünyaya gelen 34 yaşındaki Stefan Jamrosche, 18 yaşındayken varlığından haberdar olduğu Türk babasını arıyor. Babası hakkında tek bildiği ise kendi doğum belgesinde yazılı ismi: Ahmet Yalçın.

DUVAR yıkılmadan önce Doğu Berlin’e geçerek Doğu Alman kadınlarla birlikte olan Türk erkekleriyle ilgili hikâyeler şehir efsanesi gibi anlatılır. Berlin Duvarı’nın 1989 yılında yıkılmasından hemen sonra çocuklarıyla birlikte Batı Berlin’e geçerek Türk sevgililerini arayan Alman kadınlar olduğu da bilinir. Ama duvarın yıkılışının üzerinden neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen babasını, kardeşlerinin olup olmadığını merak edip yola koyulanlar da hâlâ var. Bunlardan biri de Stefan Jamrosche. Stefan, eski Demokratik Alman Cumhuriyeti (Doğu Almanya) zamanında, 1975’te Doğu Berlin’in Lichtenberg İlçesi’nde dünyaya gelmiş. Bugün 34 yaşında olan Stefan, babasının Türk olduğunu 18 yaşındayken öğrenmiş. Babası hakkında ise tek bilgisi doğum belgesinde kayıtlı olan adı. Stefan bugün hâlâ Berlin’in doğu kesiminde yaşıyor. Kahverengi gözlü Stefan’ın bildiği tek şey babasının adının Ahmet Yalçın olduğu.

Türk kardeşlerinin olup olmadığını merak ettiğini söyleyen Stefan, babasını aramaya ise benzer bir hikâyeye sahip arkadaşından esinlenerek başlamış. Babasının Türk olduğunu öğrenen Stefan Jamrosche “Babam kim, kardeşlerim var mı? Eğer hâlâ yaşıyorsa onu bir kereliğine de olsa görmek isterim” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!