Sosyal medya şirketlerine ‘terör’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya şirketlerine ‘terör’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 09:58

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, terörle mücadele kapsamında sanal ortamdaki terörist materyallerin otomatik olarak tespit edilip, kaldırılması için sosyal medya şirketlerinden araçlar geliştirmesinin istenmesi, ihtiyaç halinde de yasal düzenleme yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

LİDERLER, terörle mücadele, göç, Brexit ve ekonomi konularını görüşmek üzere zirvede bir araya geldi. Brüksel’deki AB Konseyi binasında yapılan zirvenin ilk bölümünde liderler, güvenlik politikasını görüştü. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ortak basın toplantısı düzenleyerek zirvede alınan kararları açıkladı. Tusk, liderlerin öncelikle hala büyük bir tehdit olan terörizmi ele aldığını belirterek, “Halkımızı korumakta kararlıyız” dedi.

YENİ ARAÇLAR GELİŞTİRİLMELİ

Bu çerçevede yabancı savaşçılar konusundaki çabaları artırma kararı aldıklarını söyleyen Tusk, “AB Konseyi, online endüstri ile iş birliği yapılmasına olan ihtiyaç konusunda mutabık kaldı. Sosyal medya şirketlerini, internette terörist materyallerin yayılmasını önlemek için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz. Uygulamada bu, böylesine materyallerin otomatik olarak tespit edilip, kaldırılmasını sağlayacak yeni araçların geliştirilmesi demek. Gerek duyulması durumunda uygun yasal düzenlemeleri yapacağız” dedi.
Savunma alanında Yapılandırılmış Daimi İşbirliği’nin (PESCO) kurulmasına karar verdiklerini açıklayan Tusk, “Bu tarihi bir adım. Çünkü, savunma alanında Avrupa’nın daha fazla entegre olmasını sağlayacak. Amacımız, hırslı ve kapsayıcı olmak. Dolayısıyla tüm AB ülkelerini katılmaya davet ediyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için üye devletler 3 ay içinde kriterler ve taahhütler konusunda anlaşmaya varacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!