Sony'nin tartışmalı filmi gösterime girdi, gişe rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Sonynin tartışmalı filmi gösterime girdi, gişe rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:29

ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan Sony'nin "Interview" (Röportaj) filmi, Noel gününde ABD'de bazı sinemalarda gösterime girdi.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden önceki gün sinemaseverlerle buluşan Sony Entertainment firmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a suikast girişimi kurgusuna yer veren 'Röportaj' filmi, ABD'de Noel gününde bu kez bazı sinemalarda gösterilmeye başlandı.

ABD genelinde bağımsız idare edilen yaklaşık 300 sinemada gösterilen filme vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Los Angeles ve başkent Washington gibi bazı kentlerde filmin hafta sonu biletleri şimdiden tükendi.

Sonynin tartışmalı filmi gösterime girdi, gişe rekoru kırdı

BİLETLER İKİ SAATTE TÜKENDİ
Washington'daki West End Cinema'nın direktörü Josh Levin, "Filmin gösterime gireceğini duyurduktan sadece iki saat sonra tüm biletler satıldı. 5 yıldır bu sinemayı işletiyorum ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sony'nin siber saldırıya uğramasının ardından birçok tartışmayı da beraberinde getiren filmi izleyenler ise "Röportaj"ın "başyapıt" olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. İzleyiciler, filmin etrafındaki siyasi tartışmaların büyük bir ilgi uyandırdığını düşünüyor. Filmi "milliyetçi" bulduğunu söyleyen Kaite Fisher, "Çok iyi bir film olduğunu düşünmüyorum ama hafta boyunca süren tartışmaların ardından sinemada izlemeye güdülenmiştim" dedi.

Öte yandan, bazı izleyiciler ise filmlerin verdiği mesajları umursamak gerektiğine dikkati çekti. Christopher Blakeslee, "Eğer bir Kuzey Kore veya diğer ülkeler bir film yaparlar ve filmde ABD başkanını öldürürlerse, buna Amerikan halkının nasıl tepki vereceğini merak ediyorum. Sinemalar mesajlar verir ve verdiğimiz mesajların diğer insanlarda neler uyandıracağını umursamalıyız" yorumunda bulundu.

Sony Pictures, Google Play, YouTube Movies, Microsoft Xbox Video ve Sony'e ait ayrı bir internet sitesi üzerinden filmi önceki gün sinemaseverlerin belirli bir ücret karşılığında ilgisine sunmuştu.

Sony, 44 milyon dolara mal olan Röportaj filmini Kuzey Amerika'da 2 binden fazla sinemada göstermeyi planlıyordu.

Sonynin tartışmalı filmi gösterime girdi, gişe rekoru kırdı

Geçen hafta ABD'de ve Kanada'daki sinemaların yüzde 80'i tehditler yüzünden filmi göstermeyeceğini bildirmesinin ardından Sony önce 17 Aralık'ta filmin prömiyerini iptal etmiş, ardından da 25 Aralık Noel gününde filmin vizyona girme planının da iptal edileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

İptalin hemen ardından ABD Soruşturma Bürosu (FBI), filmin vizyona girmesine engel olan tehditlerle ilgili eylemlerden, Kuzey Kore hükümetinin sorumluluğunun bulunduğunu bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!