'Sonsuza dek sabredemeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Sonsuza dek sabredemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 23:18

Suriye’de muhaliflerin elindeki İdlib vilayeti ile ilgili sert açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin bu bölgesinde oluşan duruma sonsuza dek seyirci kalınamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Uluslararası İlişkiler Fakültesi (MGİMO) öğrencileri karşısına çıkarak Rusya’nın Şam rejimine İdlib konusunda destek vermeye hazır olduğunu ima eden Lavrov, “İdlib konusunda sonsuza dek sabredemeyiz. Orada silahlı muhalefetle silahlı teröristlerin birbirinden ayrıştırılması zamanı gelmiştir. İdlib çatışmasızlık bölgesi, çatışmaların en sık rastlandığı yer olmuştur. Nusra ve benzeri terörist gruplar sistematik olarak Suriye ordu birliklerine ateş açıyor. Bununla yetinmeyerek Rusya’nın Hmeymim hava üssüne de tüm saldırılar buradan organize ediliyor. Bomba yüklü İHA’lar bu bölgeden havalanıyor. Yılbaşından bu yana Hmeymim üssüne saldıran 50 üzerinde insansız hava aracını vurarak imha ettik. Tabi bu durum sonsuza dek devam edemez. Sonsuza dek sabredemeyiz” dedi.

ASTANA ÜÇLÜSÜ


İdlib vilayetinde çözüme ulaşılması için en kısa yolun Astana üçlüsü Rusya-Türkiye-İran işbirliğine bağlı olduğuna da işaret eden Lavrov, “Biz Rusya olarak yoğun tempo içerisinde başta Türk meslektaşlarımız, Suriye hükümeti ve İran ile yoğun temas halindeyiz. İdlib için Astana formatını tam güç çalıştırmaya gayret içerisindeyiz. Sivil halkın zarar görmeyecek biçimde sonunda teröristlerle muhalifleri birbirinden ayırmamız gerek” ifadelerini kullandı. ABD’nin İdlib meselesinde farklı yollara başvurarak sürece köstek olmaya çalıştığını da vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, “ABD ile Rusya arasında şu anda ve özellikle Suriye’ye barışın getirilmesi hususunda derin görüş ayrılıkları var. Ama inanıyorum ki uzun vadede bile olsa günün birinde Rusya ile ABD tekrar işbirliği yapan iki ülke haline gelecektir” tahmininde de bulundu.

Sonsuza dek sabredemeyiz


Haberin Devamı

CEVAD ZARİF:NUSRA CEPHESİ İDLİB'DEN TEMİZLENMELİ

Suriye’nin başkenti Şam’ı dün ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İdlib konusunda İRNA haber ajansına açıklamalar yaparak, “Suriye şu anda tüm ülke topraklarının teröristlerden temizlenmesi sürecinden geçiyor. Temizlenmesi gerekenler arasında Nusra Cephesi de var. Bu terörist oluşumun İdlib bölgesini kontrol etmesine öyle veya böyle son verilmeli” dedi. İran Dışişleri Bakanı Zarif ayrıca Suriye’de son teröristin yok edilmesine kadar Şam yönetimine yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!