Son fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Son fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Amerika’nın California eyaletinin en yaşlı mahkumu olan görme ve işitme özürlü 76 yaşındaki Clarence Ray Allen, tepkilere rağmen dün zehirli iğneyle idam edildi. Allen idamdan önce ailesiyle son kez biraraya gelip fotoğraf çektirdi.

ŞEKER ve kalp hastalığı olan, tekerlekli sandalyeye mahkum, görme ve işitme özürlü Clarence Ray Allen’ın idam cezası, San Francisco’daki San Quentin Cezaevi’nde 76’ncı yaş gününün sona erdiği gece yarısından sonra infaz edildi. Yürüyemediği için, iki gardiyanın yardımıyla son nefesini vereceği sedyeye yatırılıp bağlanan Allen, zehir damarlarına verilmeden önce başını idamı izleyen 50 tanığa çevirerek, "Sizi seviyorum" diye fısıldadı.

Ölmek için güzel bir gün

Ataları kızılderili olan Allen’ın idam odasına girmeden önce ailesine verdiği son mesaj, "Hoka hey! Ölmek için güzel bir gün" oldu. Son af talebi de reddedilen ve doğum günü için bir süre ailesiyle biraraya gelen Allen, son yemek olarak, bufalo bifteği, Kentucky Fried Chicken’dan bir mönü, bir çeşit cevizli yumurtalı hamur işi, ekmek ve dondurma yedi. Son olarak da, kızılderili "Ruhani danışman" ile görüştü.

Üç kişi için ölüm emri

Allen, 1980’de yine bir cinayet nedeniyle cezaevindeyken, aleyhine ifade veren üç kişinin öldürülmesi emrini vermek suçundan ölüm cezasına çarptırılmıştı. ABD ve Avrupa’daki insan hakları örgütleri ile Avrupa Komisyonu Başkanı, Allen’ın yaşlı, hasta ve özürlü olduğu gerekçesiyle idamına karşı çıkmışlardı. Ancak, California Valisi Arnold Schwarzenegger, Allen’ın affedilmesini kabul etmedi. Eyalette 70’li yaşlarda beş idam mahkumu daha var.

10 saat önce çekildi

Clarence Ray Allen’ın idamdan önceki son fotoğrafı. Fotoğraf, idamdan 10 saat önce, önceki gün Allen’ın doğum günü kutlaması sırasında çekildi. Allen, yeğenleri, kayınbiraderi ve yengesiyle, sanki idam edilecek kişi o değilmişçesine gülümseyerek kameraya poz verdiler. Allen’a ölümcül zehir, San Quentin Cezaevi’ndeki yeşil renkli bu idam odasında zerk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!