Son dakika... Trump'tan Fransa'daki protestolar hakkında açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Trumptan Fransadaki protestolar hakkında açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 15:38

ABD Başkanı Donald Turmp Fransa genelinde Sarı Yelekliler tarafından düzenlenen protestolar hakkında Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Trump Twitter hesabında, 'Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa'nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. 'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar. Fransa'yı seviyorum' notunu yazdı.

Trump açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Avrupa Ordusu fikri Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda işe yaramadı. Fakat ABD sizin için oradaydı ve her zaman yanınızda olacak. Sizden istediğimiz tek şey NATO'ya olan ödemelerinizi yapmanız. Almanya GSYİH'nin yüzde 1'i kadarını öderken ABD yüzde 4.3'ünü Avrupa'yı korumak için ödüyor. Adil değil.'

Trump, Haziran 2017'de, ülkesini iklim değişikliğiyle küresel mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıklamıştı.

PROTESTOLAR

Haberin Devamı

Fransa'da 17 Kasım'da başlayan gösteriler, son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan vergileri
düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Son dakika... Trumptan Fransadaki protestolar hakkında açıklama

SON 24 SAATTE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!