Son dakika... Trump'a göçmen darbesi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Trumpa göçmen darbesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 09:27

ABD Yargısı, Başkan Turmp'ın Meksika sınırından göçmenlerin geçişin kısıtlayan kararını geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

ABD'de federal yargıç Jon S. Tigar, Donald Trump'ın Meksika sınırından ABD'ye kaçak girişleri önlemek için getirdiği geçiçi tedbir kararını askıya aldığını duyurdu.

Trump'ın imzaladığı göçmen beyannamesi, ABD'ye kaçak yollarla giren göçmenlere iltica yolunu kapatmayı öngörüyordu. Trump'ın kararı doğrultusunda ABD'nin güney sınırından kaçak girişler 10 Kasım itibariyle 90 gün süre ile engellenecek fakat ebeveynsiz çocuklar karardan muaf tutulacaktı.

ACİL DURUM İLAN ETMİŞTİ

Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramadığını ifade ederek, "acil durum" ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini açıklamıştı.

Trump ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a dış yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacaklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Meksika, ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmenleri durdurmak için sığınma başvurusu yapmaları halinde kendilerine çalışma izni verileceğini kaydetmişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!