Trump: Suudi Arabistan'ın 1 aylık süre talebi çok uzun

Güncelleme Tarihi:

Trump: Suudi Arabistanın 1 aylık süre talebi çok uzun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 22:19

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Prens Selman ile görüştü. Suudi Arabistan'ın soruşturma için 1 aylık süre talebini 'çok uzun' olarak değerlendirdi. Trump, 'Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili Suudilerden duyduklarımdan tatmin olmadım' dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Veliaht Prens Selman ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak Riyad'dan yapılan açıklamadan tatmin olmadığını söyledi.

Trump olayla ilgili olara kısa süre içinde daha fazla bilgi edineceklerini ekledi.

Trump "Neler olduğunu kısa süre içinde öğreneceğim çünkü şu an Türkiye'de ve Suudi Arabistan çok yetenekli ekipler var. Çok yakın zamanda öğreneceğiz. Bu işleri çok iyi çözen, inanılmaz yetenekli insanlarımız var. Bu gece ya da yarın (ABD'ye) geri dönüyorlar ve kısa süre içinde öğreneceğim. Şu ana kadar duyduklarım beni tatmin etmedi" dedi.

Beyaz Saray Danışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner de CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "bilgi toplama" sürecinde olduklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Kushner, Suudi Arabistan'ın yürüttüğü soruşturmanın güvenilirliğiyle ilgili soruya "Biz birçok farklı yerden bilgi topluyoruz. Hangilerinin güvenilir olduğuna sonradan karar vereceğiz" diye yanıt verdi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!