Son dakika... Tayland'daki kayıp çocuklar operasyonunda flaş gelişme!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Taylanddaki kayıp çocuklar operasyonunda flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 13:17

Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde mağarada mahsur kalan 8 çocuk ve antrenörlerini kurtarma operasyonu sürüyor. Dün kurtarılan 4 çocuğun ardından kısa süre önce 4 çocuğun daha mağaradan kurtarıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kyodo'nun haberine göre, Tayland İçişleri Bakanı Anupong Paoçinda, dün mağaradan 4 çocuğu çıkaran dalgıçların bugün de kalan 8 çocukla antrenörlerini kurtarmaya çalışacağını söyledi.

AFP haber ajansı kısa süre önce 8'inci çocuğun da mağaradan çıkarıldığını duyurdu. 

Paoçinda, yerel saatle 11.00'de başlatılan operasyonda dalgıçların, yolu ve mağara içindeki koşulları iyi bildiklerinden dünkü hatalara düşmeyeceğini belirtti.
Bakan Paoçinda ayrıca, dün kurtarılan 4 çocuğun hastanede kontrollerden geçirildiğini ve durumlarının iyi olduğunu kaydetti.  Yetkililer, ailelerin, kurtarılan çocuklarıyla fiziksel temasına henüz izin verilmediğini de bildirdi.

Operasyonun başındaki bir yetkili, hava durumunu, kalan grubun fiziksel hazırlığını ve mağara içindeki su seviyesini, çalışmanın seyrini etkileyecek faktörler olarak sıraladı.

Haberin Devamı

Tayland'da cunta yönetiminin lideri Başbakan Prayut Çan-oça'nın da bugün bölgeyi ziyaret etmesi planlanıyor.

Bölgeye öğleden sonra yağış düşmesi ve yağışların perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Tayland'da Tümgeneral Çalongçai Çaiyakam, 13 kişinin çıkarılmasının kısmen suyla dolan mağaradaki koşullara bağlı olarak 2 ila 4 gün süreceğini açıklamıştı.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!