Son dakika! Suudi Arabistan'da çok kritik gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Suudi Arabistanda çok kritik gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 15:47

Reuters'ın haberine göre, Suudi Arabistan Kralı Selman, yayınladığı kararnameyle 56 hâkim atadı veya terfi ettirdi. SPA'da yer alan haberde, 26 hâkim terfi ettirilirken, 30 yeni hâkimin de Kral Selman tarafından yayınlanan kararnameyle göreve başlamasına karar verildi. Hâkimlerle söz konusu operasyon dalgası arasında bir bağ olup olmadığına ilişkin bir açıklama ise yapılmadı. Öte yandan, Suudi yönetimi yolsuzluk operasyonlarında sorgulanmak üzere 208 kişinin sorgulandığını açıkladı. 208 kişiden 7'sini ise serbest bırakıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

İçlerinde prensler, bakanlar, eski bakanlar ve işadamlarının da bulunduğu onlarca kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonlarıyla çalkalanan ülkede şimdi de yeni hâkimler konuşuluyor.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, 26 hâkim terfi ettirilirken, 30 yeni hakimin de Kral Selman tarafından yayınlanan kararnameyle göreve başlamasına karar verildi.

Suudi Arabistan'da son günlerde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Prensler, bakanlar ve zengin iş adamları gözaltına alınıp lüks bir otele kapatıldı. Hepsi yolsuzlukla suçlanıyorlar. Bankalardaki mal varlıkları da dondurulmuş durumda.

Bu dev yolsuzluk operasyonunun ardındaki baş aktör ise 32 yaşındaki veliaht Prens Muhammed bin Selman. Prens Muhammed yeni kurulan yolsuzlukla mücadele komisyonuna da başkanlık yapıyor.

Haberin Devamı

208 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Suudi yönetimi yolsuzluk operasyonlarında sorgulanmak üzere 208 kişinin sorgulandığını açıkladı.

208 kişiden 7'sini ise serbest bırakıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, en az 100 miilyar doların yolsuzluk ve rüşvete karıştığı ifade edildi. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!