Son dakika... Rusya'dan Venezuela açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Rusyadan Venezuela açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2019 12:02

Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Kremlin, Venezuela'daki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanımasını değerlendirdi.

ABD ve bazı ülkelerin çeşitli bahanelerle Venezuela'ya yönelik baskıyı artırdığını belirten Ryabkov, "Bölgedeki ülkeler arasındaki farklılıkların derinleşme eğiliminde olduğunu gözlemliyoruz." diye konuştu.

Rusya'nın Venezuela ile iş birliğini sonlandırmayacağını vurgulayan Ryabkov, "Venezuela bizim stratejik ortağımız ve böyle kalmaya devam edecek. Egemenliğini ve iç işlerine karışılmaması prensibini Venezuela ile birlikte koruyacağız." dedi.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahale ihtimalini de değerlendiren Ryabkov, "ABD'yi, Venezuela'ya yönelik olası bir askeri müdahale konusunda uyarıyoruz. Böyle bir adım felaket senaryosu olur." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KREMLİN: KABUL EDİLEMEZ

Kremlin'den yapılan açıklamada ABD'nin Venezuela'ya olan karşı tavrı gasp olarak nitelendirildi ve Venezuela'ya dışarıdan müdahalenin kabul edilemez olduğu söylendi. Kremlin, Venezuela'ya askeri harekat açıklamalarının son derece tehlikeli olduğunu vurguladı ve Venezuela'nın herhangi bir askeri yardım talebinde bulunmadığı bildirildi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!