Son dakika: Norveç'te oklu saldırgan dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2021 22:18

Norveç'in Kongsberg kasabasında, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı oklu saldırıyla ilgili 37 yaşındaki bir Danimarkalı tutuklandı. Polisin olayı 'terör saldırısı' kapsamında değerlendirdiği açıklandı.

Haberin Devamı

Norveç'te 5 kişinin öldüğü oklu saldırı sonrasında yakalanan şüpheli tutuklandı. Oslo polisinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili sosyal medyada çok farklı senaryolar bulunduğuna dikkat çekilerek, saldırganın 37 yaşındaki Norveç'te yaşayan bir Danimarkalı olduğu duyuruldu.

POLİS 2020 YILINDA TAKİP ETMİŞ

Şüphelinin kısa bir süre önce Müslüman olduğu belirtilirken Polisin daha önce 2020 yılında zanlıyı radikalleşme endişesi ile takip ettiği belirtildi.

Olayla ilgili terör şüphesinin devam ettiği belirtilen açıklamada, detayların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Norveç devlet televizyonu NRK'ye açıklamalarda bulunan saldırganın avukatı Fredrik Neumann, müvekkiliyle sabaha karşı 05.00'te görüştüğünü ve saldırının detaylarını anlatarak polise yardımcı olacağını söylediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Son dakika: Norveçte oklu saldırgan dehşeti

Saldırgan 13 Ekim'de yerel saatle 18.13'te Kongsberg kasabasında Coop adlı marketin yakınında çevredekilere oklu saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralanmıştı. Saldırgan olaydan yarım saat sonra polis tarafından yakalanmıştı.

Norveç Başbakanı Erna Solberg de akşam üzeri Norveç'in korkunç bir olay yaşadığını ifade ederek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman da AA muhabirine, kasabada birkaç Türk ailesinin yaşadığını ve kendileriyle irtibata geçmeye çalıştıklarını söyledi.

Son dakika: Norveçte oklu saldırgan dehşeti

Şimdiye kadar olumsuz bir haber almadıklarını aktaran Çorman, Norveç halkına başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!