Gece yarısı sıcak gelişme: Esad PYD'yi ABD Esad'ı vurdu!

Güncelleme Tarihi:

Gece yarısı sıcak gelişme: Esad PYDyi ABD Esadı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 02:10

Esad rejimi dün gece Suriye'de önemli petrol yataklarının bulunduğu Deyrizor kentinde SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK’nın "karargâhına" saldırdı. Esad rejiminin SDG'ye saldırıyı 500 kişilik ağır silahlı ve tank destekli bir grupla gerçekleştirirken, ABD liderliğindeki koalisyona bağlı savaş uçakları Esad rejiminin saldırısına karşılık verdi. ABD'li bir yetkili, olay ardından koalisyonun Esad rejimi yanlısı güçlere yönelik saldırısında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Esad rejiminden yapılan açıklamada ise "Uluslararası koalisyon güçleri, DEAŞ ve SDG ile savaşan güçleri Fırat nehrinin doğusunda bombaladı" ifadesi kullanılırken, saldırının 'teröre destek' anlamına geldiği söylendi.

Haberin Devamı

ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'de rejim yanlısı güçlerin, SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK’nın "karargâhına" saldırdığını açıkladı.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu’ndan yapılan açıklamada Esad yanlısı güçlerin Fırat Nehri’nin 8 kilometre doğusunda bulunan "SDG karargâhına" saldırdığı kaydedildi.

KARŞI SALDIRI DÜZENLENDİ

Saldırının herhangi bir kışkırtma sonucu olmadığı ifade edilen açıklamada saldırı sırasında koalisyona bağlı askerlerin de karargahta bulunduğu belirtildi.

Açıklamada “Koalisyon, koalisyon askerlerini ve ortak kuvvetleri savunmak üzere, küresel DEAŞ karşıtı koalisyon misyonuna angaje olan ortaklar, karşı saldırıyı düzenleyenleri püskürtmek üzere saldırı düzenledi” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

RUSYA: SALDIRGANLIK ÖRNEĞİ

Rusya, ABD liderliğindeki koalisyonun Esad rejimine hava saldırısı düzenlemesine sert tepki gösterdi. Rus milletvekili Franz Klintseviç rejime yönelik hava saldrısının saldırganlık örneği olduğunu ifade etti. 

Açıklamada koalisyonun Orta Fırat vadisinde DEAŞ ile mücadeleye devam ettiği kaydedildi. 

ABD'Lİ YETKİLİ: ÖLEN ABD ASKERİ YOK

Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, saldırıda ölen ya da yaralanan Amerikalı asker olmadı. Yetkili, saldırıda bir SDG'li teröristin yaralandığını söyledi.

Rejim güçlerinin saldırısında, SGD'nin Deyrizor'daki ana merkezinin hedef alındığı belirtiliyor.

ABD'li yetkili, olay ardından koalisyonun Esad yönetimi yanlısı güçlere yönelik saldırısında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. 

ABD'li yetkili Esad yanlısı güçlerin, "terör örgütü DEAŞ'ın 2014-2017 yılları arasında ana gelir kaynağı olan petrol sahalarını ele geçirmeye çalışıyor olmalarının muhtemel olduğunu" söyledi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!