Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 10:23

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 asker öldürüldüğü, 12 zırhlı aracın da imha edildiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, sivil yerleşim bölgelerini hedef alan Ermenistan’ı sert bir dille uyardı.

Haberin Devamı

Hasanov, Ermenistan’ın sivil yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürmesi halinde, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne Karabağ’daki Hankendi ve işgal altındaki diğer yerleşim noktalarına “yıkıcı darbe” indirmeye hazır olmaları talimatı verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrasında karşı tarafın büyük kayıplar verdiği, Ermeni güçlerinin silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekildiği bildirildi.

Öte yandan Azerbaycan ordusunun açtığı ateşle 170 Ermenistan askerinin öldürüldüğü, 12 zırhlı aracın imha edildiği kaydedildi.

Reuters'ın haberine göre; Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca, Ermeni güçlerinin sivillere ateş açmaya devam etmesi durumunda, Azeri güçlerinin de Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'ın sözde başkenti Hankendi'ye saldırmaya hazırlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü

Açıklamada, geçen günlerde Azerbaycan ordusu tarafından geri alınan mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, bugün 30 Ermeni askerinin öldürüldüğünü, 3 tankın imha edildiğini duyurmuştu. Cephe hattında Ermenilere ait bir komuta karargahı da Azerbaycan ordusu tarafından imha edilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki gönüllü askerler, Dağlık Karabağ gitmek için otobüslerin kalkmasını bekliyor.

BİR AZERBAYCAN VATANDAŞI ÖLDÜ

Öte yandan Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bir Azerbaycanlı hayatını kaybetti.

Azeri Press Ajansının (APA) haberine göre, Ermeni güçleri cephe hattı boyunca yerleşim birimlerini reaktif füze ve uzun menzilli toplarla ateşe tuttu.

Ermeni güçlerin ateşi sonrasında Ağdam ilinin Şerifli köyünde mermi patlaması sonucu Garaş Dadaşov (62) isimli bir vatandaş yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ÜÇ AZERİ ASKERİ ŞEHİT OLMUŞTU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın dün karşı saldırıları durdurma kararını açıklamasına rağmen Ermenistan'ın tansiyonu artırmaya devam ettiği belirtilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü

Karabağ'a giden gönüllüler arasında, 50-60 yaşındaki Ermenilerin de olduğu görüldü.

Ermeni güçlerinin, kaybettikleri bölgeleri geri almak için cephe hattının Ağdere, Terter, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde Azerbaycan mevzilerine saldırdığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, dün gün boyu ve gece çıkan çatışmalarda Ermeni güçlerinin çok sayıda kayıp verdiği, Ermenistan askeri araçlarının imha edildiği vurgulanmıştı. Çatışmalarda Azerbaycan ordusundan üç askerin şehit düştüğü ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü


ERMENİ GÜÇLERİNİN KARARGAHI VURULDU


Öte yandan, Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerin komuta karargahını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İşgal altındaki bölgelerde bulunan Ermeni komuta karargah merkezi, ordumuzun açtığı ateşle darmadağın edildi. Düşmanın çok sayıda albay ve generali yok edildi" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü
Ermeni güçlerinin topçu ateşi böyle görüntülendi.

Azerbaycan ordusu, sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi için 1 Nisan'da operasyonlara başlamış, bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri almıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 170 Ermenistan askeri öldürüldü

AZERBAYCAN’DAN MEKTUP

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, AGİT Minsk Grubu üye devletleri, Bağımsız Devlet Topluluğu ülkeleri, AGİT Dönem Başkanlığını yürüten Almanya ve AGİT Başkanlığını yürüten troyka devletlere, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı ve NATO genel sekreterleriyle AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Memmedyarov mektubunda, 2 Nisan'dan itibaren Ermenistan silahlı güçlerince cephe hattı boyunca Azerbaycan mevzileri ve hatta yakın sivil yerleşim birimlerine ağır silahlardan ateş açıldığını belirterek, saldırıların nedeniyle yerleşim birimlerinde meydana gelen zarar ve sivil kayıplara ilişkin bilgi aktardı.

Azerbaycan ordusunun sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Ermeni provokasyonlarını önlemek için gereken adımları attığını vurgulayan Memmedyarov, mektupta, gerginliğin artmasının esas nedeni olarak, Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarını işgal altında tutmasını gösterildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın ayrılmaz parçası olduğunu teyit eden ilgili kararnamelerine atıfta bulunan Memmedyarov, bu kararnameler gereği Ermenistan'ın bir an önce işgal altındaki bölgelerden kayıtsız şartsız çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Ermenistan yönetimine kendi halkını ve uluslararası toplumu kandırmayı bırakma çağrısında bulunan Memmedyarov, Erivan yönetiminin ilhak politikasının sona erdirmesi, orduları işgal altındaki bölgelerden geri çekmesi, müzakere sürecine yapıcı şekilde katılması ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!