Son dakika haberi!... Başika Kampı ile ilgili flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Başika Kampı ile ilgili flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 14:44

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kritik Bağdat ziyaretinde Iraklı mevkidaşı Caferi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Iraklı bir gazetecinin “Türkiye, Başika’dan ne zaman çekilecek?” sorusunu yanıtlarken, “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın daha önceki Bağdat ziyaretinde açıklandığı gibi bu konuda özel temsilciler, teknik görüşmeleri sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Başika konusunu açık ve samimi şekilde değerlendirdik. Başika, Irak’ın toprak ve sınır bütünlüğünü tehdit etmek için kurulmadı. Burada Irak’ın öz evlatları DEAŞ’a karşı mücadelede eğitildi, donatıldı. 700 kadar DEAŞ’lı kamptaki mevcudiyetimizce etkisiz hale getirildi.

Son dakika haberi... Başika Kampı ile ilgili flaş açıklama

Bu güçler Musul’a da katkı sağladı. Şu anda da Irak yönetiminin görevlerini yerine getiriyor. Diğer taraftan Başika kampın iç siyasette yarattığı hassasiyetin farkındayız. Sayın Başbakanımız Yıldırım'ın ziyaretinde de yine ortak deklarasyonda vurgulandığı gibi Başika kampının fonksiyonu stratejisi ve geleceği ile ilgili kararı beraber vereceğiz dedik. Bu konuda özel temsilciler, teknik görüşmeleri sürdürüyor.”

Haberin Devamı

REFERANDUM KARARI YANLIŞ

Çavuşoğlu bir başka soru üzerine Bağdat’tan sonra gideceği Erbil’de Kürt Bölgesel Yönetimi’ne referandum kararının yanlış olduğunu ve bu karardan vazgeçmelerini söyleyeceklerini vurguladı. Çavuşoğlu aynı konuda Bağdat ile Erbil arasında talep gelirse yapıcı rol oynamaya hazır oldukları mesajını da verdi.

Bu arada Bakan Çavuşoğlu’na yakın bir kaynak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu’nun sözlerinin çekilme gibi algılanmasının doğru olmayacağını savunarak, “Teknik görüşmelerin sürdüğünün ifade edildiğini” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!