Son dakika... ABD'li kurum iddia etti!: 'Kuzey Kore'den Türkiye'ye siber saldırı'

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... ABDli kurum iddia etti: Kuzey Koreden Türkiyeye siber saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:11

Bilgisayar güvenliği kurumu McAfee'nin 8 Mart tarihinde yayınlanan raporuna göre Kuzey Koreli hackerlar Türk finans kurumlarına 2 ve 3 Mart tarihlerinde siber saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Euronews'un McAfee'nin yayımladığı rapora dayanarak yayınladığı habere göre, saldırı sırasında hackerların Türkiye'deki finans ve hükumet kuruluşlarını virüslü bir kripto-para sitesine yönlendirerek hassas bilgileri çalma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

"FİNANSAL HIRSIZLIK"

McAfee firmasında görevli Raj Samani, Kuzey Kore'nin bu girişimini 'finansal hırsızlık' olarak tanımladı.

Siber güvenlik uzmanları, Kuzey Kore'ye yönelik Batı yaptırımları sertleşirken, Koreli hackerların finans kurumlarına yönelik saldırılarında da artış olduğunu belirtiyor.

Raporda şu ifadeler yer aldı;

"Analizimiz temel alındığı, Türkiye'deki finansal örgütler virüslü Microsoft Word dosyalarının bulunduğu 'Spear Phishing' mailleriyle hedef alındı. Bu döküman, kısa süre önce Kore Bilgisayar Güvenliği Kurumu tarafından duyurulan iliştirilmiş bir Adobe Flash eklentisini içeriyor" 

Haberin Devamı

Son dakika... ABDli kurum iddia etti: Kuzey Koreden Türkiyeye siber saldırı

'Hidden Cobra Türk finans sitemini hedef aldı' başlığıyla sunulan raporda, sözü geçen Hidden Cobra'nın Kuzey Kore'ye bağlı hacker grubu olduğu biliniyor. 

Uluslararası bankalardan ATM'lere kadar birçok yere saldırı düzenlendiğini belirten güvenlik uzmanları, hackerların Adobe Flash'da bulunan bir açığı kullanmak için çok kısa sürede bir virüs geliştirebildiklerine dikkat çekiyor.

McAfee, Türkiye'ye yönelik siber saldırıda, virüsün bir dosya içine yerleştirildiğini bunun da Türkiye'deki birçok bilgisayara bulaştığını açıkladı.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!