Son dakika! Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 10:28

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gözaltına alındı. Reuters haber ajansı, Sarkozy'nin seçim kampanyası döneminde finansal usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla gözaltında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ESKİ Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2007’de seçim kampanyasının finansmanına yönelik kuşkular nedeniyle gözaltına alındı. Libya bağlantılı finansman konusunda ilk kez sorgulanan Sarkozy’nin gerekli görülmesi halinde 48 saate kadar gözaltında tutulabileceği belirtiliyor.

Sarkozy’nin zaferle çıktığı 2007’deki seçim kampanyasında Libya’nın rolüne ve olası kural dışılıklara yönelik ilk soruşturmayı 2012’de yayımlanan bir belge ateşlemişti. İlk soruşturma ise 2013’te başlatılmıştı. 2016’da da Ziad Takieddine adında bir aracı, 2006 sonu ile 2007 başı arasında Trablus’tan Paris’e 5 milyon Euro nakit para taşıdığını teyit etti. Bu paranın, önce dönemin İçişleri Bakanı Claude Gueant’a ardından Sarkozy’ye iletildiği de aynı aracı tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Takieddine tarafından yapılan açıklamalar, 2012’de o dönem Libya askeri istihbarat biriminin başındaki Abdallah Senouissi’nin beyanları ve dönemin Petrol Bakanı Choukri Ghanem’in notlarıyla örtüştüğünden Sarkozy’nin etrafındaki çember de iyiden iyiye daraldı.

Soruşturmanın son aşamalarında yolsuzlukla mücadele birimleri, çok sayıda tanığa dayandırdıkları bilgiler ışığında, nakit paranın Sarkozy’nin seçim kampanyasında nasıl kullanıldığına yönelik detaylı bir raporu ilgili birimlere ilettiler.

Sarkozy’nin gözaltına alınması yetkililerin daha detaylı, somut ve yeni bilgilere de ulaştığının göstergesi olarak algılanıyor. Sarkozy, şu ana kadar seçim kampanyasına ilişkin suçlamaları reddetmişti.

 LİBYA ESKİ BAŞBAKANI MAHMUDİ 2012 YILINDA AÇIKLAMIŞTI

Fransız medyası daha önce Libya’nın devrik liderinin Sarkozy’nin kampanyasına 6,5 milyon avrodan fazla mali destek verdiğini iddia etmişti. Paris savcılığı söz konusu suçlamayla ilgili 2013 yılında soruşturma açma kararı almıştı.

Tunus'ta hapiste tutulan Libya'nın eski Başbakanı Bağdadi Mahmudi de Mayıs 2012'de avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Sarkozy'nin 2007 seçim kampanyasına Muammer Kaddafi rejimi tarafından finansman sağlandığını söylemişti.

Son dakika Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!