ABD'den yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

Güncelleme Tarihi:

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 00:44

ABD'nin Louisiana eyaletinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 Türk vatandaşından 3'ü yaşamını yitirdi, biri hastaneye kaldırıldı. Feci kazada, 22 yaşındaki Tuğbanur Karataş, Özge Nur Mollaahmetoğlu ve Didem Deniz hayatını kaybetti, Fatih Turhan (25) ise hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

"Work&Travel" programı kapsamında yaz başında ABD'ye gelen 4 Türk öğrencinin, Louisiana eyaletinin Jefferson Davis Parish bölgesinde trafik kazası geçirdikleri belirtildi.

Tuğbanur Karakaş’ın kullandığı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle şeritten çıkarak karşı yönden gelen bir araçla çarpıştı. Araç hurdaya dönerken, Tuğbanur Karataş (21) ile birlikte araçtaki Özge Nur Mollaahmetoğlu (22) ve Didem Deniz’in de (21) hayatını kaybettikleri açıklandı. Aynı araçta bulunan ve ağır yaralanan Fatih Turhan ise hastaneye kaldırıldı.

Polis, kazanın, Tuğbanur Karakaş’ın kullandığı otomobilin I-10 karayolunda şerit dışına çıkarak karşı yönden gelen bir kamyonetle çarpışması sonucu meydana geldiğini açıkladı. Kazada yaralanan 56 yaşındaki kamyonet sürücüsü Paul Albert de hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kazada can veren 3 Türk kızının 'Çalış ve Gez’ (Work and Travel) programı kapsamında burada bulundukları ve Texas eyaletine bağlı Austin kentinden yola çıktıkları belirtildi.

KONSOLOSTAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın I-10 şehirlerarası karayolunda meydana geldiğini söyledi.

Alkan, elim kazadan büyük üzüntü duyduklarını, Amerikan yerel makamlarıyla eşgüdüm içinde çalıştıklarını ve cenazelerin bir an evvel Türkiye'ye nakledilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

Feci kazada 22 yaşındaki Özge Nur da yaşamını yitirdi.

DİYANET'TEN DESTEK

Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Başkanı Yaşar Çolak da cenaze işlemleri için gerekli desteği sağladıklarını ifade etti.

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

 

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

 

Haberin Devamı

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

Teksas'ın Austin kentinde çalışan öğrencilerin, kısa dönem tatillerini değerlendirmek için Louisiana'ya seyahat ettikleri öğrenildi. Kazanın, Türk vatandaşlarının bulunduğu aracın I-10 şehirlerarası karayolunda karşı şeride geçip tırla çarpışması sonucu meydana geldiği bildirildi.

ABDden yasa boğan haber: 3 Türk öğrenci öldü

Yaralı Turhan'ın durumunun yakından takip edilebilmesi için de bir konsolosluk memurunun Louisiana'da görevlendirildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!