Son dakika... 2020 Eurovision şarkı yarışması iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... 2020 Eurovision şarkı yarışması iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 16:43

Bu yıl Rotterdam'da düzenlenmesi planlanan 2020 Eurovision şarkı yarışması Corona Virüsü nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü dünyaca ünlü etkinlik, yarışma ve festivallerinin iptali nedeni olmaya devam ediyor.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bu yıl 65’incisinin düzenlenmesi planlanan 2020 Eurovision Şarkı Yarışması, korona virüsü (Covid-19) nedeniyle iptal edildi. Bir önceki yılın kazanını Hollanda şarkı yarışmasına bu yıl beşinci kez ev sahipliği yapacaktı. Geçtiğimiz yıl İsrail’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı Duncan Laurence’in söylediği “Arcade” adlı şarkı ile Hollanda kazanmıştı.

Eurovision'u düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nın katılımcı ülkeler tarafından uygulanan korona virüsü tedbirleri kapsamında 2021 yılına kadar ertelendiği bildirildi ve bu kararın çok zor alındığını duyurdu. Avrupa’yı saran korona virüs sebebiyle organizasyonun iptal edilmesinin büyük bir üzüntüye neden olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Rotterdam'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nın iptalini duyurmak zorunda olduğumuz için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Eurovision Şarkı Yarışması'nın devam etmesini sağlamak için birçok seçenek araştırdık ve şartlar nedeniyle kararı çok zor aldık. 64 yıldır düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca hayranı gibi Mayıs ayında gerçekleştiremeyeceğimiz için çok üzüldük" ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME!