Somali'deki saldırıda iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Somalideki saldırıda iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 10:06

Somali'nin başkenti Mogadişu’da bir servis aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının sayısı ikiye yükseldi.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre, Abdifatah Omar Halane adlı yerel yetkili, dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıda ikisi Türk vatandaşı, altı kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Saldırıda altı kişi de yaralandı.

AFP, hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının hastane çalışanı olduklarını bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Halane, "Saldırganların peşindeyiz" açıklamasında bulundu.

SOMALİ BAŞBAKANI'NDAN KINAMA

"Korkakça yapılan bu eylemi kınıyoruz" diyen Somali Başbakanı Omar Abdirashid Sharmarke, kurbanların akrabaları ve Türk hükümetine başsağlığı diledi.

Sharmarke, "Bu masum Türk vatandaşları, Somalili kardeşlerine destek olurken hayatlarını kaybettiler" ifadesini kullandı.

TÜRK DIŞİŞLERİ: LANETLİYORUZ

Saldırıya ilişkin Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralı Türk vatandaşlarının durumunun Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği tarafından yakından takip edildiği belirtilerek, "Bu hain saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

Haberin Devamı

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yararlılara acil şifa dileklerine yer verilen açıklamada, "Bugün (30 Mart 2016) akşam saatlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu’da vatandaşlarımızın da içinde bulunduğu bir araca yapılan saldırıda bir vatandaşımızın yanı sıra Azerbaycan ve Somali vatandaşlarının hayatını kaybettiği, bazı vatandaşımızın ise yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir" denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!