Somali'de Eş Şebab'dan bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Somalide Eş Şebabdan bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 14:49

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen bombalı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında Mogadişu Belediye Başkanı Yardımcısı Muhammed Aden ve milletvekili Ömer Ali Nur'un da olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mogadişu'nun merkezindeki Hamurayn semtinde bulunan, Somalili bakan ve milletvekillerinin uğrak yeri konumundaki "Central Otel"e düzenlenen saldırıyı iki intihar eylemcisi bomba yüklü iki araçla gerçekleştirdi. Olayda iki eylemci ile sekiz sivilin öldüğü bildirildi.

Associated Press'in haberine göre, Muhammed Ali isimli bir vekil saldırıda, Mogadişu Belediye Başkanı Yardımcısı Muhammed Aden ve milletvekili Ömer Ali Nur'un da öldüğünü belirtti.

Saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üstlendi. Örgüte ait bir radyonun haberinde, "mücahitlerin başkentteki önemli otellerden birine büyük bir saldırı düzenlediği" ifade edildi.

Yaralılar arasında Limanlar Bakanı Nur Hersi ile Mogadişu'dan 30 kilometre uzaklıktaki "Balad" kenti valisi Muhammed Mahmud Sani'nin de bulunduğu ve valinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Somalide Eş Şebabdan bombalı saldırı
Somali'de Türk heyetinin kaldığı otele bombalı saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!