Skandalın ardından rakip havayolu şirketlerinin diline düştüler!

Güncelleme Tarihi:

Skandalın ardından rakip havayolu şirketlerinin diline düştüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 15:31

United Havayolları'nın uçağında yaşanan skandalın ardından Emirate Airlines ve Ürdün Kraliyet Havayolları sosyal medyadan olaya atıfta bulunan videolar paylaştılar.

Haberin Devamı

Amerikan United Havayolları’nda yaşanan çift bilet skandalının ardından rakip havayolu şirketleri olaya atıfta bulunan paylaşımlar yapmaya başladı.

Emirate Airlines, United'ın dostça uçuşa vurgu yapan sloganına gönderme yaparak, 'Gerçek bir havayolu ile dostça bir uçuş' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Twitte bir de videoya yer veren Emirates Airlines, videonun en başına United Airlines CEO'su Oscar Munoz'un 2 Mart'ta Körfez ülkeleri havayollarını kastederek söylediği 'bu havayolları havayolları değil' sözlerini koydu. Ardından, Emirates'in geçtiğimiz günlerde TripAdvisor'dan kazandığı ödüllere yer verildi. Videoda, yine Munoz'a gönderme yapılarak 'Biz sadece gerçek bir havayolu şirketi değiliz aynı zamanda en iyisiyiz' sözleri yer aldı.Emirates'ın bu twiti 7 bin 700'den fazla kez retweet edilirken, 11 binden fazla beğeni aldı.

Haberin Devamı

ÜRDÜN KRALİYET HAVAYOLLARI DA PAYLAŞIM YAPTI

Ürdün Kraliyet Havayolları Royal Jordanian da konu ile ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu. Şirketin resmi hesabından atılan twitte, 'Sizi bir arada turmak için buradayız. Sürüklenmek kesinlikle yasaklanmıştır' ifadesi kullanıldı.

Royal Jordinian'ın da paylaşımı 6 bin 300 kez retweet edilirken, yaklaşık 11 bin beğeni aldı.Öte yandan United Airlines sosyal medyada ilk kez rakiplerinin bu tip sözlerine muhatap olmuyor. United Airlines, geçtiğimiz ay tayt giyen kızları uçağına almamış, bunun ardından Delta Havayolları, "Delta ile uçmak rahatlıktır. (Bunun anlamı taytlarını giyebilirsiniz)" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Pazar akşam United Havayolları'nda meydana gelen olayda Chicago’dan kalkacak uçakta çift bilet satıldığı için 4 yolcu açıkta kalmıştı. Rastgele seçilen 4 yolcudan biri uçaktan çıkmayı kabul etmeyince güvenlik görevlileri onu yerde sürükleyerek çıkarmıştı. Şirketin CEO'su önce durum için güvenlik görevlilerini tebrik etmiş, şirketin hisseleri borsada çakılınca özür açıklamasında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!