Sizinleyiz: Dünyadan destek geldi

Güncelleme Tarihi:

Sizinleyiz: Dünyadan destek geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 23:00

Sultanahmet’teki terör saldırısı dünya basınında geniş yer aldı. Uluslararası ajanslar haberi ‘son dakika’ olarak duyurdu.

Haberin Devamı

AB, NATO ve birçok ülkeden Türkiye’ye dayanışma mesajları geldi. 

- AB komisyonları üyeleri Federica Mogherini ile Johannes Hahn (ortak açıklama): AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor. Çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dahil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam saygı temelinde hızlandırmalıyız.

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Terör saldırısını ‘acımasız’ olarak nitelendirdi, “Bu tür saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Tüm NATO müttefikleri terörün her türüne karşı mücadelede birleşmiş durumda” dedi.

- İtalya Başbakanı Matteo Renzi: Saldırı için ‘korkunç’ değerlendirmesi yaptı. İtalya hükümetinin ve halkının, Türk halkıyla dayanışma içinde olduğu mesajını verdi.

PARİS’TEN BAŞSAĞLIĞI

Haberin Devamı

- Fransa Başbakanı Manuel Valls: Fransa, Türkiye ve terör saldırılarına hedef olan bütün ülkeler dayanışma içinde olmalı ve bütün imkanlarını terör tehdidine karşı mücadele etmek için seferber etmeli.

- Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo: Twitter’dan saldırılarda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a dayanışma mesajı gönderdi.

- Pakistan Dışişleri Bakanlığı: Sevdiklerini kaybeden herkesle yürekten aynı duyguları paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz. Türkiye’deki kardeş hükümetle ve Türk halkıyla terörizme karşı olan mücadelelerinde güçlü bir dayanışma sergiliyoruz.

- Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Türk halkına dayanışma mesajlarımızı iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına içten başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

- Rusya Dışişleri Bakanlığı: İstanbul’daki terör saldırısı ve Bağdat’ta yaşanan benzer eylem aynı açıklamada kınanarak şöyle dendi: “Yaşanan bu olaylar bir kez daha zaman geçirilmeden ve ivedilikle dünyanın teröre karşı mücadelede birleşmesi gerektiğini ortaya koymuştur.”

- Birleşmiş Milletler: Genel Sekreter Ban Ki-mun tarafından yapılan açıklamada, saldırı “Aşağılıkça işlenmiş bir suç” olarak nitelendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!