Siyahtı, beyaz oldu

Güncelleme Tarihi:

Siyahtı, beyaz oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 13:25

Babası Nijeryalı bir siyahi, annesi ise İrlandalı beyaz olan 44 yaşındaki siyahi Luke Davis, geçirdiği cilt hastalığı sonucunda beyaz oldu. İrlanda’nın başkenti Dublin'nde oturan ve aslında siyahi olan Luke Davis’in beyaz olma hayali, cildinde çıkan beyaz lekeler sayesinde gerçek oldu.

Haberin Devamı

Nijeryalı siyahi baba ile İrlandalı beyaz annenin çocuğu olan ve çocukluk yıllarından bu yana beyaz olmak için dualar eden siyahi Davis, beyaz çocukların çoğunlukta olduğu öksüzler yurdundan büyüdüğünü ve siyahi olduğu için kendisiyle alay edildiğini söyledi.

Siyahtan beyaza döndüğünü gülerek ifade eden Davis, şöyle dedi:
“5 yaşındayken, beni beyaz yapması için her gece tanrıya dua ederdim. Cildimin rengiyle alan eden beyaz çocuklarla dolu bir öksüzler yurdunda büyüdüm. Daha o yaşta, siyahların bu dünyadaki bazı fırsatlardan yararlanamayacaklarını anladım. Her gece yatağa girmeden önce ‘Lütfen Tanrım, tıpkı diğerleri gibi tenimin rengini aç' diye fısıldardım kendi kendime. Belki size imkansız bir hayal gibi gelebilir ama benim için gerçek oldu. Bugün 44 yaşındayım ve cildimde oluşan beyaz lekeler sonucunda beyaz oldum. Eğer beni sokakta görseydiniz, benim orta yaşlı tipik bir Kafkasyalı adam olduğumdan başka birşey gelmezdi aklınıza. Bir zamanlar siyah olduğum sadece sırtımdaki 1 santim genişliğindeki lekeden anlaşılabiliyor. Beyaz bir adam olarak daha mutluyum ve hayatımdan daha çok memnunum.”

Haberin Devamı

Davis, yaşamın her alanında siyahlara karşı ayrımcılık yapıldığını, kısa süre önce bir kasaptan iş teklifi aldığını anlatırken, “İşyeri sahibi, iş teklifi ardından tedbirli bir şekilde bana müessesinden siyahların çalışmasına izin vermediği konusunda güvence verdi. Teklifinin kabul edemedim. Çünkü aslıma ihanet etmiş gibi hissedecektim. Fakat hiç birşey beni kızlarım 22 yaşındaki Stacey ile 20 yaşındaki Zoe'nin beyaz tenli olmasından daha çok memnun edemez” dedi.

Luke Davis, beyaz bir adam olarak, daha fazla fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalan siyahi bir adam gibi korku içerisinde yaşamadığını anlatırken, “Siyahi arkadaşlarımla olan dostluğum ise hala devam ediyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!