Siyahî çiftin sarı saçlı mavi gözlü bebeği oldu

Güncelleme Tarihi:

Siyahî çiftin sarı saçlı mavi gözlü bebeği oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 10:11

İngiltere’de siyahî bir çiftin sarı saçlı, mavi gözlü beyaz bir bebek dünyaya getirmesi bilim dünyasını şaşkına uğrattı.

Haberin Devamı

BİLİM DÜNYASINI ŞOKE EDEN BEBEK / FOTO GALERİ

Benjamin ve Angela Ihegboro adlı Nijeryalı anne babanın kızlarının, bazı siyahî çiftlerin çocuklarında görülen albino hastalığına da sahip olmadığı ve sağlıklı olduğu belirtildi.         

Nmachi (Tanrı’nın güzeli) adı verilen mucize bebeği sezaryenle dünyaya getiren anne Angela, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Doğumdan sonra bebeği getirdiklerinde dilim tutuldu. Önce ‘oyuncak bebek’ olduğunu düşündüm. Kızım çok güzel ve renginin benim için önemi yok. O bir mucize bebek. Ama hala neler olduğunu anlamış değilim.”

BABA: BU BEBEK BENİM Mİ?

Nijeryalı baba ise bebeğini gördüğünde şaşırdığını ve ilk sözünün “Bu bebek benim mi?” olduğunu söyledi.

Doğumdan sonra eşiyle birlikte sessizce bebeği izlediklerini belirten 44 yaşındaki demir yolları işçisi Ben,“Onun bir albino olmadığından emindim. O çok sağlıklı beyaz bir bebek. Sülalemizde hiç beyaz yok. Acaba genetik dönüşümden kaynaklanmış olabilir diye düşündük. Peki öyle olsun ama sarı ve kıvırcık saçlarını nasıl açıklayacağız?” diye şaşkınlığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Nmachi’nin kendi bebeğin olduğundan emin olduğunu vurgulayan Ben, “Eşim bana karşı her zaman dürüst oldu. Öyle olmamış olsa bile bebek bu kadar benzemezdi. Ona Nmachi (Tanrı’nın güzeli) adını verdik” dedi.

"OLAĞAN DIŞI"

Doktorlar cilde beyaz renk veren genlerin nesiller boyu iletilebildiğini belirtti. Ancak İngiltere’ye beş sene önce yerleşen Afrika kökenli çiftin soy ağacında bu genleri sağlayacak kimse bulunmuyor.

Oxford Üniversitesi akademisyeni Bryan Sykes, doğumun olağan dışı olduğunu belirtti.

Sykes,“Bu durum Afro-Karayip toplumunda olduğu gibi çok fazla genetik karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Ama Nijerya’da çok az karışım var. Bu oldukça sıra dışı. Birçok sarışın çocuk doğum sırasında böyle sarı saça sahip değil. Bir tür bilinmeyen kalıtsal değişim olabilir” diye konuştu.

Çiftin 4 yaşında bir oğlu ve 2 yaşında bir kızı daha bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!