Sırbistan, Mladiç için 1 milyon avro ödül koydu

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan,  Mladiç için 1 milyon avro ödül koydu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 14:15

Sırbistan'ın, savaş suçları zanlısı Radko Mladiç'in yakalanmasını sağlayacak bilgi için 1 milyon avro ödül vermeye hazır olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

 Beta ajansının haberine göre, Lahey'deki savaş suçları mahkemesiyle irtibatı sağlayan Sırp yetkili Rasim Lyayiç, ödülle ilgili kararın dün gece Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından alındığını söyledi.

Lyayiç, Konseyin, ayrıca eski polis yetkilisi Bosnalı Sırp Stoyan Zuplyanin ve Sırp lider Goran Hadziç hakkında bilgi sağlayanlara her biri için 250 bin avro ödül önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Rasim Lyayiç, Bosna savaşı sırasında işlediği suçlar nedeniyle en çok arananlar listesinde yer alan Radovan Karaciç hakkındaysa, Karaciç'in Sırp vatandaşı olmadığı, dolayısıyla hukuki temeli bulunmadığı gerekçesiyle ödül konulmadığını belirtti.

Eski Yugoslavya için kurulan BM savaş suçları mahkemesi, halen tümü savaş suçu sanığı 4 Sırpı arıyor. Bu zanlılar arasında en önemli isimleri ise savaş sırasındaki Bosnalı Sırpların lideri Karaciç ile komutanı Mladiç oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!