Sınırda cephanelik

Güncelleme Tarihi:

Sınırda cephanelik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2016 21:30

Yunanistan’da polis, Türk-Yunan sınırı yakınında gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda, Türkiye’ye geçmeye çalıştıkları tahmin edilen ve çeşitli tipte 22 tüfek ile 240 bin mermiyi karavanlarda gizleyen üç kişiyi yakaladı. Bu operasyonlardan ilki geçen cumartesi gecesi Dedeağaç Limanı’nda yapıldı. İkinci operasyon ise dün sabah Kipi Sınır Kapısı yakınında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yunanistan’da Türkiye sınırına yakın bölgede 22 tüfek ve 240 bin mermi ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. Yunan polisi dün yaptığı açıklamada bir istihbarat üzerine geçen cumartesi gecesi gerçekleştirdikleri ilk operasyonda Dedeağaç (Aleksandrupolis) Limanı’nda park etmiş halde bulunan bir karavanın gizli bölmelerinde 27 bin 250 adet 22 mm’lik ve 12 bin 500 adet 5.5 mm’lik mermi ile 18 tüfek ele geçirildi. Burada bir otelde kaldığı belirlenen ve Kürt asıllı Irak kökenli İngiliz vatandaşları olduğu sanılan biri 35 diğeri 36 yaşında iki şahıs yakalandı. Bu kişilerin üzerinden ayrıca 1300 Euro, 10 bin Irak dinarı, 80 dolar ve 2040 TL çıktı. Şüphelilerin Yunanistan’a İtalya’dan feribotla geldiklerini belirlendi.

ADAM BAŞI 3 BİN EURO

Yakalananlar ilk ifadelerinde, Dedeğaç’tan gemi ile Sakız Adası’na oradan da Türkiye’ye gitmeye hazırladıklarını söyledi. Şahıslar, silah ve mermileri Almanya’dan yüklediklerini, Türkiye-Irak sınırında teslimat sırasında kimliğini bilmedikleri şahıslardan kendilerine adam başı 3 bin Euro verileceğini belirtti. Şüpheliler suç örgütü kurmak, terör eylemlerine katılmak, ruhsatsız silah bulundurmak ve silah kaçakçılığı suçlamalarıyla savcılığa sevk edilecek.

Haberin Devamı

İPSALA’NIN KARŞISI

Birinci operasyondan sonra dün sabah İpsala Sınır Kapısı karşısında yer alan Kipi Sınır Kapısı yakınında, yine bir karavanda gizlenmiş 200 bin adet 22 mm’lik mermi, 5.5 mm’lik 4 adet pompalı tüfek ve 8 adet gece dürbünü bulundu. Olayda hangi ülke vatandaşı olduğu belirtilmeyen ancak Kürt asıllı Iraklı olduğu sanılan 39 yaşında bir kişi yakalandı.

DİYARBAKIR-İSTANBUL BİLETİ

Adı açıklanmayan kişinin üzerinden 10 Ocak 2016 tarihli Diyarbakır-İstanbul otobüs bileti çıktı. Yakalanan 3 kişinin karavanlar ile Türkiye’ye geçmeye hazırlandıkları tahmin ediliyor. Yakalanan 3 kişinin Interpol tarafından aranmadıkları belirlendi. Yunan medyasında, silah ve mermilerin IŞİD, Suriye’de Esad rejimine muhalif güçler ve Türkiye’deki terör örgütleri için olduğuna dair birbirinden farklı iddialar yer aldı.

Haberin Devamı

31 OCAK’TA İKİ KİŞİ YAKALANMIŞTI

Aynı bölgede 31 Ocak 2016’da İsveç pasaportu taşıyan iki şahıs üzerinde savaş malzemeleri bulunmuştu. Bu iki kişinin İsveç’ten Yunanistan’a hava yoluyla geldikleri belirlenmişti. Türkiye’ye otobüsle geçmeyi planladıkları anlaşılmıştı. Bu kişilerden Bosna kökenli Mirsad Bektasevic ve Yemen kökenli olduğu sanılan yanındaki kişi “terörist faaliyetlerle” suçlanmıştı. Bektasevic, 2005 yılında Saraybosna’da evi arandıktan sonra tutuklanmıştı. Adamın evinde ABD’ye yönelik saldırı çağrısı yapan maskeli bir şahsın bulunduğu video kaydı bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!