Şimdi de 'yeşil cinsellik'

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de yeşil cinsellik
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 12:14

ABD ve Kanada'da yeni eğilim, "yeşil cinsellik".

Haberin Devamı

Kanada'nın Ontario eyaletinden "TreeHugger" adlı online dergi, "cinsel yaşamınızı nasıl yeşillendirebilirsiniz?" başlığıyla yazdığı rehberde, bu konuda önerilerde bulunuyor.

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace tarafından da desteklenen öneriler arasında, bambudan üretilmiş yatak çarşafları kullanmak, yatak odasında ışıkları söndürmek, PVC veya vinilden üretilmiş malzeme satın almamak, organik masaj yağı kullanmak, birlikte duş almak, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen liflerle üretilen iç çamaşırı giymek bulunuyor.

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI VEJETARYENLİK ÖNERİSİ

Bu arada eylemleriyle ses getiren hayvan haklarını koruma örgütü PETA, son dönemde çevreci rolüyle tanınan eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'a bir mektup göndererek, "küresel ısınmayla mücadelenin en iyi yolunun vejetaryenliği (etyemez) seçmek olduğunu" bildirdi.

Haberin Devamı

PETA örgütünün Başkanı İngrid E. Newkirk, mektubunda, Gore'un "En İyi Belgesel" dalında Oscar ödülü kazanan "Uygunsuz Gerçek" adlı, küresel ısınmanın potansiyel felaketlerine dikkat çeken filminin, "et üretim endüstrisinin, sera etkisine yol açan gazların salımına en büyük katkıyı yapan" olduğu konusunda bir mesaj vermekte başarısız olduğunu belirtti.

Newkirk, mektubunda, et yeme alışkanlığının iklime gerçekten büyük darbe vurduğunu, BM'nin bu konuyla ilgili son raporuna göre, et üretim sanayisinin, otomobil ve kamyonlarınkilerden daha fazla sera etkisine yol açan gaz ürettiğine işaret etti.

PETA Başkanı Newkirk, Gore'a ayrıca çevre koruma konusunda öğütlediklerini yerine getirip getirmediğini sorgulaması gerektiğini, vejetaryenliği seçerek küresel ısınmaya katkısını azaltabileceğini ve aynı zamanda kendisine yönelik eleştirileri savuşturabileceği önerisinde bulundu.

Newkirk, mektubunda, "Sağlığımız, hayvanlar ve çevre için hepimizin yapacağı en işi şey vejetaryen olmaktır. Bay Gore için de, hakkında küresel ısınmayla mücadelesi konusunda getirilen eleştirilere vereceği en iyi ve en kolay yanıt, hemen et yeme alışkanlığını terk etmesi olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ABD'nin Chicago Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, vejetaryen veya vegan beslenme tarzını seçmek, küresel ısınmaya karşı verilen mücadelede standart bir Amerikan otomobilinden çevreci Toyota'nın Prius modeline geçmekten daha etkili oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!