Şimdi de parti sitesinden attılar

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de parti sitesinden attılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Hollanda Sosyalist Partisi, tercihli oylarla senatör seçilen Türk kökenli Düzgün Yıldırım görevi bırakmıyor diye siyasetçinin weblogunu parti sitesinden çıkardı.

HOLLANDA’da 29 Mayıs’ta yapılan seçimde 18. sırada aday gösterilmesine rağmen tercih oylarıyla 4. sıradan senatör seçilen Sosyalist Partili (SP) Düzgün Yıldırım’a görevinden feragat etmesi için yapılan baskı tırmanıyor. Parti yönetimi, ziyaretçi akınına uğrayan Yıldırım’a ait weblogu partinin resmi sitesinden çıkardılar. Partinin yayın organı Tribune’de Yıldırım tartışmasıyla ilgili olarak yer alan bir yazı dolayısıyla da Yazı İşleri Müdürü Elma Verhey görevden alındı. Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre SP üyesi Marijn Schrijver yayın organı için yazdığı makalede, Yıldırım’a yapılan "görevi bırak" baskısının parti içi demokrasi tartışmalarına yol açtığını aktardı. Parti yönetimi yazının kaldırılmasını istedi ve bu talebe direnen Yazı İşleri Müdürü Verhey görevden alındı.

GÖREVİ BIRAKMAM

Gelişmelerle ilgili olarak Hürriyet’e açıklamayapan Yıldırım "Ben görevimi bırakmam. Yıllardır bu partiye hizmet verdim. Parti yönetimi yalnızca istediği insanları göreve getiriyor ve seçtiği insanların da eleştirel olmamasına dikkat ediyor. Üyelerin hem siyasi lider Marijnissen’in, hem de Tiny Kox’un sözünden çıkmamaları gerekiyor. Bu tutum SP’nin prensiplerine aykırı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!