Şili Devlet Başkanı Pinera'nın havada yakıtı bitti

Güncelleme Tarihi:

Şili Devlet Başkanı Pineranın havada yakıtı bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 14:15

Yerin 620 metre derinliğinde 69 gün mahsur kalan madencilerin kurtarılması sürecinde gösterdiği kararlılıkla tüm dünyanın takdirini toplayan Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, az daha basit bir ihmalin kurbanı oluyordu.

Haberin Devamı

Amatör helikopter pilotu olduğu bilinen Pinera, Cumartesi günü Robinson 44 helikopterine yakıt ikmali yapmadan havalandı. Başkent Santiago’nun 270 kilometre güneyinde uçarken yakıtı bitme noktasına gelen Pinera, bir anayolun üzerinde seyrettiği sırada acil iniş yapmak zorunda kaldı.

 

PINERA’YA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Cobquecura kasabasının yakınlarında, amatör bir kameranın çektiği görüntüler, Şili'nin Mega TV kanalında gösterildi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, muhalefet milletvekilleri Pinera’yı eleştiri yağmuruna tuttu.

 

Pinera, gereksiz yere riskli işlere kalkışmakla eleştirilirken, Gabriel Asencio adındaki milletvekili olayın soruşturulmasını istedi. Camilo Escalona adlı diğer bir vekil ise Pinera’nın “helikopter pilotluğu oynamakla vakit geçirmemesi gerektiğine inandığını” söyledi.

Haberin Devamı

 

Videoda, Pinera’nın helikopterle bölgeye gelen polise, “Yakıtımız yetmedi” dediği görülüyor.

 

YOLUNA DEVAM ETTİ

Helikopteri yakıt aldıktan sonra, Pinera, Santiago’nun 700 kilometre uzağındaki Lago Ranco’daki mülküne doğru yeniden havalandı.

 

Analist Manuel Antonio Garreton, milyarder bir iş adamı ve yatırımcı olan Pinera’nın, muhalefetin eleştirilerine rağmen hobilerinden vazgeçmeye niyetli olmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!