'Silahları kamuoyu önünde konuşmayalım'

Güncelleme Tarihi:

Silahları kamuoyu önünde konuşmayalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 13:40

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, PKK’nın elindeki silahlarla ilgili Türk ve Iraklı yetkililer ile yakın bir çalışma yürüttüklerini belirterek “Diyaloğumuzun, samimi ve etkin olmaya devam edebilmesi için kamuoyu önünde yapılmamasının daha iyi olacağına inanıyoruz. PKK bir terör örgütüdür bu nedenle ona silah vermek suçtur” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçilik Sözcüsü Schalow, PKK’nın elindeki silahlara ilişkin olarak Türk hükümetinden yapılan açıklamalara dikkat çekti. ABD’nin, siyaseti uyarınca PKK veya PJAK’ya silah sağlamadığını vurgulayan Schalow “PKK bir terör örgütüdür bu nedenle ona silah vermek suçtur. PKK veya PJAK ile temas kurmuyoruz” dedi.

ABD tarafından Irak güvenlik güçlerine sağlanan silahların PKK’nın elinde bulunduğu haberlerini çok ciddiye aldıklarını belirten Sözcü, “Bu haberlerin doğru olup olmadığını belirlemek amacıyla Türk ve Irak yetkilileri ile çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Bu, devam eden bir soruşturmadır ve  devam eden bir soruşturma konusunda yorum yapmamayı tercih ediyoruz” şeklinde konuştu. Schalow söyle devam etti: “Bu ve başka konularda Türk hükümeti ile yakın ve etkin bir diyaloğumuz var ve PKK ile tüm cephelerde mücadele etme taahhüdümüz sürüyor. Son olarak, Türk muhataplarına büyük saygımız var ve diyaloğumuzun, samimi ve etkin olmaya devam edebilmesi için kamuoyu önünde yapılmamasının daha iyi olacağına inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!