Sıkıyorsa kırbaçlayın

Güncelleme Tarihi:

Sıkıyorsa kırbaçlayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

Sudanlı Lübna, pantolonla “basıldığı” kafenin önünde poz verdi. Kırbaç cezası alması beklenen yarınki duruşma öncesi bir kez daha cesaretini sergiledi.

SUDAN’da pantolon giydiği için kırbaç cezası istemiyle yargılanan kadın gazeteci Lübna Hüseyin, yargıçlara yine meydan okudu. İlk kez Batılı bir basın kuruluşuna konuşan Lübna, İngiliz Telegraph Gazetesi’ne verdiği röportajda “Cesaretiniz varsa beni kırbaçlayın” dedi. Gazete, yarın hâkim önüne çıkacak olan Lübna için, “Afrika’nın en tutucu ülkelerinden birinde kadın hakları için çok cesur bir çıkış yaptı” diye yazdı.

Korkmuyorum, bu bir fırsat

Lübna, Afrika ve Ortadoğu’daki kadınlardan destek mesajları yağdığını, kendisini kahraman ilan ettiklerini ve geri adım atmayacağını söyledi ve ekledi: “Bu olay, Sudan’daki ezilen kadınların sesini dünyaya duyurmak ve kadın hakları konusunda adım atmak için çok iyi bir fırsat. Ben bütün Sudanlı kadınları temsil ediyorum. Kırbaçlanmaktan korkmuyorum. Acısı önemli değil ama bu ceza çok aşağılayıcı, sadece ben değil bütün kadınlar için... Ben yine de pantolonumu giymekten vazgeçmeyeceğim. Ne istersem onu giyerim.”
Birleşmiş Milletler çalışanı olan Lübna, istese dokunulmazlığını kullanabilecekken bunu yapmayıp yargılanmayı seçmişti. Affedilmemesi durumunda, yarın 40 kırbaç cezasına çarptırılması ve cezanın kapalı kapılar ardında infaz edilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!