Sığınmacı sayısı azaldı Merkel'e destek arttı

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacı sayısı azaldı Merkele destek arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 12:10

Almanya’da İslam ve göçmen karşıtı politikalarıyla 2013 yılında kurulan ve sığınmacı kriziyle birlikte üçüncü parti durumuna yükselen Almanya için Alternatif Partisi (AfD) düşüşe geçti. Başbakan Angela Merkel'e ise destek arttı.

Haberin Devamı

Doğu eyaletlerinde yüzde 20, Almanya genelinde ise son iki haftaya kadar yüzde 13 oy oranına ulaşan AfD’nin oyları, sığınmacı sayısının azalmasıyla birlikte geriliyor. Forsa araştırma şirketi tarafından Stern ve RTL için 25-29 Nisan tarihleri arasında yapılan seçim anketine göre, AfD’nin oy oranı Almanya genelinde son iki haftadır düşüş yaşayarak yüzde 10’un altına geriledi. Son verilere göre AfD’nin oy oranı yüzde 9.

BİRLİK PARTİLERİNDE ARTIŞ TRENDİ

Sosyal Demokrat Parti SPD’nin oylarında da düşüş sürüyor. Bir puan daha gerileyen SPD’nin oy oranı yüzde 21’e geriledi. Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun oy oranı ise bir puan artarak yüzde 34‘e yükseldi. Ankete göre, Yeşillerin oy oranı yüzde 13, Sol Parti’nin yüzde 9, Hür Demokrat Parti FDP’nin ise yüzde 8 düzeyinde. Küçük partilerin toplam oy oranı ise yüzde 6. Almanya’da şu anda sandığa gitmeyi düşünmeyen ya da henüz kararını vermemiş seçmenlerin oy oranı yüzde 28 düzeyinde.

Haberin Devamı

MERKEL’E DESTEK ARTIYOR

Öte yandan Başbakan Angela Merkel, kamuoyu desteğini arttırmaya başladı. Merkel, başbakanlık yarışında SPD lideri Gabriel’in 36 puan önünde bulunuyor. Merkel’i başbakan olarak görmek isteyen Almanların oranı bir puan artarak yüzde 49’a ulaştı. SPD lideri Sigmar Gabriel’i başbakan olarak görmek isteyenlerin oranı ise yüzde 13 düzeyinde.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!