Sığınma hakkı girişimini iş çevreleri erteletti

Güncelleme Tarihi:

Sığınma hakkı girişimini iş çevreleri erteletti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalya Başbakanı Massimo D'Alema, dün parlamentoda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Paavo Lipponen'i Öcalan konusunda Türkiye'ye müdahale etmeye çağırırken, Yeni Komünist Parti ve Kuzey Birliği'nin siyasi sığınma hakkı verilmesinin parlamento tarafından onaylanması yolundaki tasarısının geri çekilmesini istedi. Bu son gelişmede ‘Türk ve İtalyan iş çevrelerinin ortak gayreti’ çok etkili oldu.

Ayrıca dün Öcalan'a verilen idam cezasının engellenmesi, PKK liderine sığınma hakkı tanınması, Kürt sorununa çözüm konusunda çeşitli karar tasarıları parti gruplarınca gündeme getirildi.

Ayrıca, 29 Haziran'da Öcalan'ın idama mahkum olmasından sonra olağanüstü toplanan parlamento dışişleri komisyonunda görüşülen ve çoğunluk tarafından kabul edilen metin dün oylanarak 243'e karşı 316 oyla kabul edildi. Metnin senato tarafından da onaylanması gerekiyor.

Bu arada, İtalya Türkiye’ye Bülent Ecevit’in sert bulunan açıklamaları üzerine müsteşar seviyesinde bir sözlü nota verdi. Notada ‘iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi’ istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!