Sigara ayininde vahÅŸet

Güncelleme Tarihi:

Sigara ayininde vahÅŸet
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 12:58

Sigarayı bırakmak için düzenlenen "arındırma" ayininde dayak yiyen karı-koca can verdi.

Haberin Devamı

Malezya'da, sigara alışkanlığından  kurtulmaya çalışan bir adam ile hasta karısını iyileştirmek için düzenlenen  "arındırma" ayininde atılan dayak sonucu karı-koca ölürken, ayine katılan 15  yaşındaki bir kız çocuğu hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, aylardır sigarayı bırakmaya çalışan  Mohd İbrahim Kadir Meydin (47) ile karısı Rosina Meydin Pillay (41) ve 14 ila 21  yaşları arasındaki üç çocuğu, Ramazan Bayramı'nda bir akrabalarını ziyarete  gitti.

Bayram gezmesinde Muhd İbrahim sigarayı bırakmaya çalıştığını anlatırken,  eşi Rosin de karaciğer ve astım rahatsızlığından şikayet etti. Akrabaları da bu  şikayetleri çözmek için bir "arınma" ayini yapılmasını önerdi.

Evde bulunan 11 kişi, "arınma" ayininde birbirlerine süpürge sapı ve  kasklarla vurmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren "tedavi" sonrasında, Muhd İbrahim ile karısı Rosin ve adı açıklanmayan bir yeğen şuursuzca dövüldü.

Haberin Devamı

Ayin başladıktan yaklaşık 6 saat sonra eve ambulans çağrıldı. Ambulans  geldiğinde başlarına darbe alan karı-kocanın ölmüş olduğu anlaşılırken, ağır  yaralı bir genç kız da hastaneye kaldırıldı.

Kuala Lumpur polisinden Ku Chin Wah, olayla ilgili olarak ilk etapta 8  kişinin gözaltına alındığını, ancak sorgudan sonra 4'ünün bırakıldığını açıkladı.

Ku Chin Wah, dayak ayini fikrinin akrabaların büyük oğlundan çıktığını,  23 yaşındaki bu gencin, dövülerek hastalıklarından kurtulacakları konusunda çifti  ikna ettiğini belirtti.
       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!