Sevdiklerinin sesini ilk kez duyan İngiliz kadın, yaşadıklarını yazdı

Güncelleme Tarihi:

Sevdiklerinin sesini ilk kez duyan İngiliz kadın, yaşadıklarını yazdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 01:04

İngiltere’de Usher sendromu adı verilen genetik bir hastalık nedeniyle doğuştan sağır olan ve zamanla görme yetisini de kaybetmeye başlayan 39 yaşındaki Jo Milne, geçirdiği riskli bir operasyonla kulaklarına yerleştirilen implantlar sayesinde ilk kez sevdiklerinin seslerini duydu.

Haberin Devamı

İmplantların doktor tarafından çalıştırılmasından sonra ilk kez çevresindeki sesleri duyabilen kadının yaşadığı duydu dolu anlar dakika dakika görüntülendi.

Doktorun sesini ilk kez duyduğunda gözyaşlarına boğulan kadın İngiliz Daily Mail gazetesi için deneyimlerini anlatan bir makale kaleme aldı.

Hayatı boyunca dudak okuduğu ve kelimeleri kafasında canlandırmaya çalıştığı için kendisine söylenenleri bir şekilde anlamayı başardığını belirten Milne yine de “Rüzgarın, ayak seslerinin, gıcırdayan sandalyelerin” sesini duymanın kendisini çok mutlu ettiğini ve dünyasını değiştirdiğini söyledi.

Milne kendi sesini ilk kez duymanın da oldukça şaşırtıcı bir deneyim olduğunu “Sesinin çok yüksek ve tiz olduğunu” düşündüğünü belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!