Senegal'de Charlie Hebdo'nun satışı yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Senegalde Charlie Hebdonun satışı yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 13:02

Senegal, hem Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu, hem de Hz. Muhammed karikatürünü birinci sayfasına taşıyan Fransız gazetesi Liberation'u yasakladı.

Haberin Devamı

Charlie Hebdo'nun son baskısı ile bazı karikatürlere yer veren Liberation gazetesinin, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler nedeniyle Senegal'de satışı ve dağıtılması yasaklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Abdoulaye Daouda Diallo, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ve günlük gazete Liberation'un Senegal genelinde satışının yasaklandığını söyledi.

Bu arada Afrika Kalkınma ve İnsan Hakları Platformu ile Müslüman Sivil Toplum Kuruluşları Koalisyonu, Charlie Hebdo'yu protesto amacıyla 24 Ocak'ta, "İslam Peygamberine Saygı" adı altında gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

2 MİLYON YENİ BASKI DA HEMEN TÜKENDİ

Öte yandan yeni sayısının ikinci baskısı yapılan Charlie Hebdo dergisi, bu sabah da Fransa’da erken saatlerde tükendi.

Haberin Devamı

Fransızlar dergiyi alabilmek için erken saatlerde bayilerin önünde kuyruk oluşturdu. Dergi kısa sürede tükenince kuyruktakilerin çoğu eli boş döndü. Fransa’da 30 bine yakın bayide tükenen dergi için gelenler bayilere isimlerini yazdırdı. İkinci baskıyla beraber tirajı 5 milyona yükselen dergi, tarihinde satış rekoru kırmış oldu. Komşu ülkeler Almanya, İsviçre, Hollanda başta olmak üzere birçok ülkeden derginin devamlı kendi dillerinde de satılması için talep geldiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!