Senato’dan Obama’ya İHH mektubu

Güncelleme Tarihi:

Senato’dan Obama’ya İHH mektubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

100 üyeli Amerikan Senato’sunda Gazze blokajına destek için başlatılan imza kampanyası 87 senatörün desteğine ulaştı. İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu iddia eden ve İHH’nın terör bağlantısı olup olmadığının araştırılmasını isteyen mektup ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderildi.

Mektupta şöyle denildi: “İsrail’in deniz blokajı, uluslararası hukuka uygundur ve İsrail’e Gazze’ye denizden tehlikeli malların girişini engelleme hakkı verir. İsrail, geçen ay blokajı hedef alan 6 gemiden 5’ni güvenli bir şekilde çevirmeyi başardı. İsrail komandoları Türk İHH’ya ait olan 6’ncı gemiye vardıklarında ağır bir saldırıya uğradı. Karşılık vermeye zorlandılar. Üzülerek söylüyoruz, can kaybı oldu.

İHH İÇİN KUŞKULUYUZ

İHH, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından terörist örgüt sayılan İyilik Birliği adlı Müslüman yardım kuruluşunun üyesidir. İyilik Birliği, Hamas tarafından kurulmuş, ABD’nin terörist örgütler listesine alınmıştır. Hükümetinizin, araştırma sonrasında İHH’nın da bu listeye alınıp alınmama konusunu değerlendirmesini tavsiye ediyoruz.”

Barak: Abluka hafifleyecek

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Washington’da görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a, İsrail’in Gazze blokajını hafifleteceğini açıklamasının ardından Gazze’ye artık daha fazla mal sokulacağına dair söz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!