Seksi uzaylı

Güncelleme Tarihi:

Seksi uzaylı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

Dünyanın ilk ticari amaçlı uzay yolcu gemisi basına tanıtıldı. ‘En seksi uzay gemisi’ sloganıyla tanıtılan “SpaceShipTwo”, 2-3 yıla kadar yolculuğa çıkacak.

VIRGIN Galactic’in kurucusu ve sahibi milyarder işadamı Sir Richard Branson, son uzay projesini California’daki Mojave Çölü’nde bulunan ‘üs’te basına tanıttı. Branson, “450 milyonluk bir projenin ürünü olan en seksi uzay gemisi, yolcularına sadece 5 dakika yerçekimsiz ortamı tecrübe etme şansı sunuyor” diye konuştu. Branson, seyahat edeceklerin adam başı 200 bin dolar ödeyeceklerini, bu miktarın, Rusların veya NASA’nın önerdiği fiyatın çok altında olduğunu söyledi. İki bölümden oluşan uzay gemisinin oldukça büyük olduğunu ve yolcuların rahatça süzülebileceklerini, bolca bulunan pencerelerinden de dünyayı seyredebileceklerini belirten Branson, şimdiden 300 kişinin uzay yolculuğu için sıraya girdiğini vurguladı.

Kadın resimleriyle süslü uzay aracı, iki gemiden oluşuyor

Richard Branson’ın annesi Eve’in adı verilen iki gövdeli gemi, SpaceShip Two’yu 19 bin metre yüksekliğe çıkardıktan sonra bırakacak. Ardından kendi roketlerini çalıştıracak olan uzay gemisi, 104 bin metre yüksekliğe çıkacak. Uzay yolcuğu 2.5 saat sürecek. İki pilotun idare ettiği gemi, 6 yolcu taşıma kapasiteli. Roket gücüyle itilen gemi, 10 saniye içinde sıfırdan saatte 4 bin km hıza çıkabiliyor. Eski NASA çalışanı Burt Rutan tarafından dizayn edilen uzay gemisi, Dünya’ya uzay mekiklerinin kullandığı teknikle dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!