Seçime bir hafta kala Macron öne çıktı

Güncelleme Tarihi:

Seçime bir hafta kala Macron öne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 12:20

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala yapılan kamuoyu araştırma sonuçları, eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’u (39) yüzde 28 oranla önde gösteriyor.

Haberin Devamı

İLK turu 23 Nisan, ikinci turu 7 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan 11 aday içindeki en genç aday Emmanuel Macron, ülkenin yeni cumhurbaşkanı olma yolunda ilerliyor. En güçlü rakibi François Fillon ve radikal sağcı Marine Le Pen, karıştıkları mali skandallar nedeniyle seçim yarışından koptu. Son iki haftada adaylar arasında hızla yükselen Sol Partili Jean-Luc Melenchon’un da ilk turu geçse bile, ikinci turda ipi göğüslemesine fazla ihtimal verilmiyor.

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İNANIYORUZ

‘Yürüyüş’ sloganıyla yola çıkmış olan en güçlü aday Emmanuel Macron, “AB’ye inanıyoruz ve ülkede işsizliği azaltıp, yeni reformlarla Fransa’yı refaha çıkaracağız” mesajını veriyor.
Sosyalist partili Fransa eski Başbakanı İspanyol kökenli Manuel Valls, kendi partisinden aday olan Benoit Hamon’u desteklemeyeceğini, oyunu Emmanuel Macron’a vereceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!