Seçim selfie’si

Güncelleme Tarihi:

Seçim selfie’si
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 22:16

İRAN’da seçmen 12’nci dönem cumhurbaşkanını seçmek için dün sandığa gitti. Mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin (68) de aday olduğu seçimlerde, 2’si muhafazakâr 2’si reformcu toplam 4 aday yarışıyor.

Haberin Devamı

Ruhani’nin en büyük rakibi muhafazakâr bir yargıç olan İbrahim Reisi (56). 80 milyon nüfuslu ülkede, 18 yaş üzerindeki yaklaşık 56.5 milyon seçmen bulunuyor. Sabah saatlerinden itibaren seçim sandıklarının önünde uzun kuyruklar oluştuğu İran’da katılımın yüksek çıkması bekleniyor. Oy vermeye gidenler çektikleri selfie’leri sosyal medyada paylaştı.

RAHAT BİR ORTAMDA GEÇTİ

Ruhani destekçisi kadınlar, gevşek bağladıkları ve renkli başörtüleriyle dikkat çekti. Sandığa gelenler arasında papyon ve ceket giyenler de vardı. Yeni evli bir kadın ise gelinliğiyle oy atmaya geldi. Seçim sandıkları önünde gerginlik olmadı. İnsanlar birbirlerine formlar konusunda yardımcı olurken, sohbet ederek zaman geçirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle beraber kent ve köy konseyi seçimleri de yapıldı. Kamuoyuna açıklamasa da şahin kanadın adayı Reisi’ye destek verdiği düşünülen İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Ülkenin kaderi İranlıların elinde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!