SDG: Rejimle anlaştık komiteler kuracağız

Güncelleme Tarihi:

SDG: Rejimle anlaştık komiteler kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 22:58

Suriye’nin başkenti Şam’a ilk resmi ziyareti gerçekleştiren PKK/YPG’nin içinde yer aldığı SDG’nin siyasi kanadı SDK, müzakerelerin ilerletilmesi için komiteler kurulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü PKK/YPG’nin ana unsur olduğu SDG’nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi (SDK) Şam ile müzakerelerin ilerletilmesi ve şiddetin sona erdirilmesi için komiteler kurulması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

SDK’nın eşbaşkanlarından İlham Ahmed liderliğinde yapılan görüşmelerin ardından SDK’dan yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Toplantı sonucunda diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi, Suriye halkı ve toplumunu tehlikeye atan şiddet ve savaşın sona ermesinin sağlanması, merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulması kararlaştırılmıştır.”

‘UZUN VE ZOR OLACAK’

SDK’dan temsilciler amacın daha geniş ve kapsamlı diyalog olduğunu, demokratik ve adem-i merkeziyetçi bir Suriye’ye yönelik yol haritasının oluşturulmasını hedeflediklerini belirtiyor. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’den Sihanuk Dibo, görüşmelerin zor geçmesini beklediklerini söyleyerek, buna gerekçe olarak da Şam’ın çok katı bir merkeziyetçi yapıya sahip olmasını gösteriyor. 2012’de rejimin bölgeden çekilmesinin ardından Kürt gruplar bölgede yönetimi ele geçirmişti. Şam yönetimi otonominin müzakere edilebileceğini belirtmişti. Mayıs ayında ise Beşar Esad, SDG ile görüşebileceklerini belirterek müzakereler için kapı aralamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!